Polestarin tavoitteena täysin ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä

Polestar julkisti 7. huhtikuuta, 2021 ensimmäisen vuosikertomuksensa, jossa ruotsalainen sähköautomerkki ilmoittaa tavoitteestaan kehittää ensimmäinen täysin ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä.

Polestar 0 -projektin tavoitteena on vähentää hiilipäästöjä muuttamalla tapaa, jolla autoja valmistetaan.

Perinteiset prosessit, joissa CO2e-päästöjä[1] kompensoidaan puita istuttamalla, siirretään syrjään. Uusi lähestymistapa edellyttää yhteistyötä koko kehitysprosessissa ja arvoketjussa alihankkijoista jälleenmyyjiin.

Ympäristöasiantuntijat ovat varoittaneet, että päästöjen kompensointi ei ole kestävä ratkaisu pitkällä aikavälillä. Metsien ja maaperän kykyyn säilöä hiiltä pitkäkestoisesti liittyy monia epävarmuuksia, sillä metsä voidaan hakata tai se voi kärsiä tulipalosta tai ilmastonmuutoksesta.[2],[3]

– Päästöjen kompensointi on todellisen työn väistelyä. Tavoittelemalla täysin ilmastoneutraalin auton valmistusta pakotamme itsemme keksimään aluksi mahdottomilta tuntuvia ratkaisuja. Meidän täytyy kyseenalaistaa kaikkea, innovoida ja etsiä uusia tekniikoita, kun jatkamme matkaamme kohti nollapäästöjä, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

– Olemme sähköautomerkki, joten meidän ei tarvitse murehtia polttomoottorien synnyttämistä haitallisista päästöistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että työmme olisi tehty. Haluamme nyt poistaa kaikki tuotannosta aiheutuvat päästöt. Tämä on historiallista ja jännittävää aikaa autonvalmistajille. Meillä on mahdollisuus tarttua hetkeen. Meidän täytyy toimia paremmin ja uskaltaa valmistaa kauniita ilmastoneutraaleja autoja. toteaa Polestarin kestävän kehityksen johtaja Fredrika Klarén.

Ilmastotoimet ovat jo osa Polestarin liiketoimintaa, ja ilmastotavoitteet on sisällytetty Polestarin työntekijöiden bonusjärjestelmään.

Ainutlaatuinen ympäristöseloste

Ympäristöselosteet ovat tuttuja elintarvike- ja muotiteollisuudesta, ja niitä sovelletaan myös kaikissa tulevissa Polestar-malleissa.

Merkintöjä käytetään ensimmäisenä Polestar 2:ssa, ja ne käsittävät aluksi hiilijalanjäljen ja jäljitetyt riskimateriaalit.

Selosteet tulevat näkyviin yrityksen verkkosivuille ja Polestar Space -myyntipisteisiin, ja ne tarjoavat kuluttajille aidosti läpinäkyviä tietoja tuotteista.

Selosteisiin lisätään ajan kuluessa uusia tietoja kestävän kehityksen ottamien edistysaskeleiden mukaisesti.

– Tänään Polestar 2 poistuu tehtaalta hiilijalanjäljen kera. Vuonna 2030 haluamme esitellä auton, jolla ei sitä ole, Ingenlath päättää.

[1] Hiilidioksidiekvivalentti (CO2e) “Hiilidioksidiekvivalentti” tai “CO2e” on termi, jolla kuvataan eri kasvihuonekaasuja yhteisellä yksiköllä.

[2] https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2019/11/SRCCL-Full-Report-Compiled-191128.pdf

[3] https://www.nature.com/articles/d41586-021-00662-3#ref-CR6

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here