Pikiteiden parantajat haluavat tietöiden nopeusrajoitukset kunniaan

Maanteiden päällystyskausi on alkanut. Asfalttialan toimijat vetoavat yhdessä kaikkiin tienkäyttäjiin tietyömaiden nopeusrajoitusten noudattamiseksi.

– Kun yksi hidastaa vauhtia työmaan kohdalla, muu liikenne seuraa perässä. Esimerkiksi ammattiautoilijat voivat olla tärkeänä roolimallina, sillä pitkää matkaa ajaessa parilla voitetulla minuutilla ei ole aivan olennaista merkitystä, asfalttialan työnantajia edustavan INFRA ry:n turvallisuusasiantuntija Kati Kaskiala kannustaa.

Tiellä kulkijoiden raskas kaasujalka aiheuttaa tietyömaiden työntekijöille vaaratilanteita. Moni ajattelee, että haitat ja vaarat poistuisivat, jos tietyöt tehtäisiin yöllä.

– Yötyö ei voi olla kuitenkaan ainoa ratkaisu, koska öisillä teillä nopeudet tahtovat nousta entisestään. Selvitysten mukaan yötyö aiheuttaa läheltä piti -tilanteita ja terveyshaittoja. Liikenteen haitat vähenevät jo kaksivuorotyölläkin, sopimusalavastaava Lauri Haikola Rakennusliitosta muistuttaa.

Koronaepidemia laski päällystystyön hintaa

Tänä vuonna teitä päällystetään poikkeusoloissa. Päällystystyömaillakin noudatetaan erikoisjärjestelyjä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Päällystystyön tilaajille, niin kunnille kuin valtioille, epidemia mahdollisti ostajan markkinat.

– Työn hinta on laskenut jopa 15 prosenttia bitumin hinnan notkahdettua. Monessa mielessä tämä on vuosisadan tilaisuus lyhentää teiden ja katujen korjausvelkaa, Kaskiala sanoo.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here