Perjantaina Hyvinkäällä näytillä erikoisia autoja — rallikaravaani Peking to Paris ensimmäistä kertaa Suomen läpi

Martti Kiikka ja Petri Kiikka. Kuva: The Endurance Rally Association (HERO/Group ERA)

Maailman pisin ja haastavin vintage- ja klassikkoautojen nopeus- ja kestävyysajokisa saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ‪28.–29.6.2019.

Seitsemättä kertaa järjestettävälle Pekingistä Pariisiin 11 maan halki kulkevalle rallille kertyy mittaa noin 14 000 kilometriä. Vuosien 1907–1977 välisenä aikana valmistetut kisa-autot ovat yleisölle esillä Hyvinkäällä ‪perjantaina 28.6.

Kyseessä on ainutlaatuinen yli sadan autokunnan moottoriurheilutapahtuma, joka kunnioittaa alkuperäistä vuonna 1907 lehti-ilmoituksen inspiroimana Pekingistä Pariisiin ajettua kisaa.

– Osallistujat ovat kaikki samanhenkisiä vanhoista autoista kiinnostuneita. Meille ralli on kuitenkin myös tapa tuoda esille sydäntä lähellä olevia hyväntekeväisyyskohteita ja kerätä varoja suomalaisten lasten ja nuorten hyväksi, kertoo kisaan osallistuva suomalaiskaksikko, isä ja poika, Martti ja Petri Kiikka.

Kiikat ajavat kisassa vuoden 1962 Volvo PV544-mallilla.

Suomalaiskaksikko on tällä hetkellä nelossijalla luokassaan.

Nykyisin kolmen vuoden välein, tänä vuonna 2.6.-7.7. ajettavan Peking-Pariisi-kisan reitti kulkee Kiinasta Mongoliaan ja Venäjän ja Kazakstanin kautta ensimmäistä kertaa Suomeen. Täällä kisakaravaani levähtää perjantai-iltana 28.6. Hyvinkäällä.

Varhain lauantaiaamuna 29.6. rallissa edelleen idän arvoituksellisten etappien jälkeen ajokunnossa olevat autot pyörähtävät näytillä Hyvinkään Vauhtipuistossa järjestettävissä jokamiehenluokan yleisissä SM-kilpailuissa.

Sieltä matka jatkuu Lopelle Saukkolan EK:lle, yhdelle matkan aikana kellotettavista erikoistaipaleista. Sitten onkin kiirehdittävä Tallinnan-lautalle ja Euroopan läpi aina Pariisiin.

Suuri yleisö toivotetaan tervetulleeksi Hyvinkään kauppatorille pe 28.6., josta on maksuton edestakainen bussikuljetus klo 17-19.30 Hotel Sveitsiin, jonne kulkua omilla ajoneuvoilla rajoitetaan ralliosallistujien vuoksi.

Torilla on myös klo 18-20 harrasteautoilijoita esittelemässä omia menopelejään. Vauhtipuiston etappia pääsee puolestaan seuraamaan Jokkiksen-SM-sisäänpääsylipulla.

Katso tästä lisätietoa rallista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here