Pakkanen toi ennätyskiireet hinausliikkeille

Vuoden ensimmäisenä tiistaina Redgon hinaus- ja tiepalveluiden työmäärä on ollut lähes kymmenkertainen verrattuna vuoden keskimääräisiin avustusmääriin.

Suurin kysyntä on ollut Keski-Suomesta Lappiin ulottuvalla alueella, jossa lämpötilat ovat painuneet pakkasen puolelle reilusti yli 30 asteen. Kiirettä pidetään kaikkialla maassa.

Erityisesti auton käynnistykseen liittyvät ongelmat ovat nousseet esiin, ne muodostavat noin puolet kaikesta avuntarpeesta. Näistä merkittävimpänä 12 voltin käynnistysakun ongelmat, jotka useimmiten saadaan ratkaistua suoraan tien päällä, mutta äärimmäisen kylmyyden vallitessa jotkut autot vaativat hinausta.

Kun pakkaset jatkuvat, suosittelemme autoilijoille ylimääräisen ajan varaamista ja lämpimien vaatteiden pukemista matkalle lähtiessä. Auton lisälämmittimen tai apulaturin käyttö on nyt erityisen suositeltavaa.

On syytä myös miettiä tarkasti, ovatko kaikki automatkat välttämättömiä – lyhyet matkat ja kylmäkäynnistykset rasittavat ajoneuvoa kovilla pakkasilla, todetaan tiedotteessa.

Lue myös: Autoliitto muistuttaa: Koviin pakkasiin kannattaa varautua kunnolla!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän