Päivän taksiauto: Mobilian Rahtarit-liikennepuiston taksi

Mobiliassa avattiin huhtikuussa 2008 Rahtarit-liikennepuisto. Se tarjoaa 4 – 12-vuotiaille lapsille mahdollisuuden opetella oikeanlaista liikennekäyttäytymistä.

Oheinen taksi on ajossa liikennepuistossa.

Katso tästä muut Päivän taksiautot.

Tiedotteessa vuonna 2008 todettiin seuraavaa:

Lapset voivat harjoitella ohjaajan opastuksella liikennesääntöjä niin jalankulkijoina kuin polkuautolla ajaen. Liikennepuistossa on käytettävissä 10 polkuautoa. Autoja on sekä kevyen- että raskaanliikenteen puolelta. Yksi autoista on taksiauto.

Ajokorttikokeeseen osallistuvat lapset vastaavat liikennemerkkejä ja liikennekäyttäytymistä koskeviin kysymyksiin. Kokeen jälkeen kuljettajakokelaalle kirjoitetaan liikennepuiston ajokortti.

Koulut, päiväkodit ja muut ryhmät voivat tehdä oman ryhmävarauksen liikennepuistoon, jolloin se on varattu kokonaan ryhmän käyttöön. Ryhmille pidetään aluksi lyhyt liikenneteoriajakso, jossa käydään läpi liikennepuiston sääntöjä, yleisiä liikennesääntöjä ja tärkeimpiä liikennemerkkejä.

Katso tästä nykytilanne Liikennepuiston osalta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

 1. Yksisormiset ja kieliopin nurkkaan heittäneet toimittajat on syytä lähettää kuukaudeksi kielikylpyyn. Passiivi + nominatiivi menevät herttaisesti sekaisin. Otsikon oikea muoto on:
  – avattiin liikennepuisto.
  Tässä pieni harjoitus:
  – yhtiö XX rakentaa liikennepuiston
  – yhtiön XX tavoitteena on rakentaa liikennepuisto.
  Näin harmittelee kahden tekniikkalehden ex-päätoimittaja, jonka tytär laukoo ”ei pysty kykenee”. Sama pätee toimittajaplanttuihin, joiden korvantaustat kuivuvat vasta 50 vuoden iässä.

  • Kiitos. On hienoa saada palautetta, vaikka tällä kertaa olikin kyse enemmänkin näppäilyvirheestä. Palautetta otetaan mielellään vastaan. Ja juttu on nyt korjattu.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here