Päivän linja-auto: Pakkalan liikenteen Sisu L 54 vuodelta 1950

Kuva: CvB.

Tämä Sisu L 54 -linja-auto on uutena tullut Särkisalon Linja -nimiselle yritykselle linjaliikenteeseen. Autolla ajettiin vuoteen 1962, jonka jälkeen se on säilytetty ajokuntoisena.

Linja-auto on muutoin yhä alkuperäisessä kunnossa, mutta sen Hercules-bensiinimoottori on vaihdettu Leyland-dieselmoottoriin.

Katso tästä muita Päivän linja-autoja.

Bussin rekisterikilpi on alkuperäinen.

Bussilla on ajettu yli miljoona kilometriä ja sen omistaa Pakkalan liikenne, Alavus.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.

5 KOMMENTIT

  1. Särkisalon Linja, ei Linjat.
    J. Vainion Liikenne Oy:n ostettua Särkisalon Linjan vuonna 1975 kyseinen Sisu siirtyi muiden autojen mukana J. Vainion Liikenne Oy:n omistukseen. Samalla auto maalattiin J. Vainion Liikenne Oy:n väreihin, joissa se on vieläkin, kuten yllä olevista kuvista näkyy. Särkisalon Linjan värit olivat harmaa ja tumman vihreä.
    Pakkalan Liikenne osti Sisun Vainiolta vuonna 2002.

  2. Jutun Sisu L-54 (rek. TN-192) bussi on vuodelta 1950 (tiedot: Rajasalo-Lehtonen-Laitinen: Pula-ajan bussit 1945-1956, 2011, kustantaja Suomen Linja-autohistoriallinen Seura ry, SLHS, bussi esiintyy kirjan sivuilla 210 ja 211).

  3. Olenpa tollaisella ajanut kymmeniä keroja Hiidenvedelle. Linja-autoasemalla matkatavarat pakattiin pääaisassa katolle ja tupakoida sai koko autossa. Oli se nuorelle pojalle kovaa. Paluumatkalla Hesaan yleensä joutui seisomaan käytävällä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here