Päivän autourheilukuva: Autojen luotettavaisuuskilpailu Helsinki – Imatra 1922

Jo vuonna 1922 ajettiin autojen luotettavaisuuskilpailu Helsingistä Imatralle.

Kuvat ovat kirjasta ”Livet genom en lins. Fotografier av Bernhard Åström”, jossa on julkaistu eläinlääkäri Bernhard Åströmin kuvia.

Auto pysähtynyt Loviisassa. Kuva: Museovirasto, SLS Bernhard Åström.

Kirjan uusintapainoksen on julkaissut Svenska litteratursällskapet SLS 2015. Kirjan toimittajina olivat Helena Jerman, Janne Rentola ja Marika Rosenström.

Kuvat ovat Museoviraston tietokannassa.

Katso tästä muita Päivän autourheilukuvia.

Toisessa kuvassa ollaan Helsingin Kaivopuistossa lähtötunnelmissa ja toisessa kuvassa yksi kilpailija on pysähtynyt Loviisassa.

Itse kilpailusta oli alla oleva reportaasi Karjala-lehdessä 8.7.1922.

Autokilpailu Helsinki-Imatra. 25 osaaottaneesta autosta vain 3 keskeyttänyt.

Suomen Automobiiliklubin matkalla Helsinki—Imatra järjestämät luotettavaisuuskilpailut suoritettiin eilen mitä ihanimman kesäsään vallitessa.

Kilpailuihin otti osaa kaikkiaan 25 autoa. Lähtö tapahtui Helsingistä Kaivopuistosta. Ensimäinen vaunu lähti liikkeelle klo 7 tienoissa ja viimeinen klo 10 jälkeen.

Ensimäinen pysähdyspaikka matkan varrella oli Porvoo, jossa viivyttiin 10 minuuttia. Täältä matkaa jatkettaessa suoritettiin mäkikoe Illbyn mäessä.

Seuraava pysähdyspaikka oli Loviisa, missä viivyttiin 20 minuuttia, ja sitten pysähdyttiin Haminassa 1 tunniksi 20 minuutiksi. Täältä jatkettiin matkaa Lappeenrannan kautta Imatralle, jossa kilpailut päättyivät.

Mitään vakavampia onnettomuuksia ei sattunut, matkan varrella.

Vain kolmen vaunun oli täytynyt vian takia luopua kilpailusta. Illalla söivät kilpailun osanottajat Valtionhotellissa yhteiset illalliset.

Katso tästä kilpailun tulokset.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here