Historian havinaa: Helsinki-Imatra-autokilpailun tulokset

Julkaisimme 9.1.2021 Päivän autourheilukuva -jutun, jossa oli pari kuvaa autokilpailusta Helsinki-Imatra. Tässä on nyt kilpailun tulokset julkaistuna Karjala-lehdessä 26.7.1922.

Autokilpailu Helsinki-Imatra. Tulokset julkaistu.

Suomen Automobiiliklubin luotettavaisuuskilpailuissa matkalla Helsinki – Imatra t.k. 7 p:nä jakaantuvat palkinnot seuraavasti.

I luokka: I palkinnon sekä Nova-pokaalin, Ab. V. Alfthan Oy:n kunniapalkinnon, E. Wulffin kunniapalkinnon ja Ab. Auto Vulcano Oy:n kunniapalkinnon sai H. A. Elfvingin omistama ja ajama ”Fiat” 9 pisteellä. II palkinnon sai Ab. V. Alfthan Oy:n omistama ja H. Zetterströmin ohjaama ”Fiat” 9 pisteellä ja III palkinnon sekä Ab. Hauskoch Oy:n kunniapalkinnon E. Wulffin omistama ja ohjaama ”Wanderer” 11 pisteellä. Kilpailun suoritti loppuun 6 autoa.

II luokka: I palkinnon sekä AB. S. Nikolajeff J:or Oy:n kunniapalkinnon ja Helsingin Tupakkatehdas Oy:n kunniapalkinnon sai Axel Spoofin omistama ja ajama ”Overland” 8 pisteellä, II palkinnon P. T. Steniuksen omistama ja ajama ”Oakland” 9 pisteellä ja III palkinnon Ab. S. Nikolajeff J:or Oy:n omistama ja A. Ahngerin ajama ”Opel” 13 pisteellä. Kilpailun loppuun suoritti 5 vaunua.

III luokka: I palkinnon sekä Nobel-Standardin kiertopalkinnon ja Ab. S. Nikolajeff J:or Oy:n kunniapalkinnon sai Suomen Auto Oy:n omistama ja Fr. Geitelin ajama ”Buick” 5 pisteellä ja II palkinnon A. Rönnholmin omistama ja ajama ”Fiat” 10 pisteellä. Kolmatta palkintoa ei jaettu. Kilpailun suoritti loppuun 4 vaunua.

IV luokka: I Palkinnon sekä W. Rosenlow & Co:n kiertopalkinnon, A. Ahlström Oy:n kiertopalkinnon, Ab Daimler-Mercedesin kunniapalkinnon, Koh-i-noorin kunniapalkinnon ja Stockmannin urheiluosaston kunniapalkinnon sai H. Lindellin omistama ja ajama ”Cadillac” 5 pisteellä, II palkinnon C. J. Ehrnroothin omistama ja ajama ”Minerva” 8 pisteellä ja III palkinnon B. Lönnholtzin omistama ja ajama ”Opel” 11 pisteellä. Näiden lisäksi suoritti matkaa loppuun vielä yksi auto.

Kilpailuihin oli ilmoittautunut kaikkiaan 30 vaunua, joista 6 ei kuitenkaan ottanut osaa. Kilpailun keskeytti 5 vaunua, joten matkan loppuun saakka suoritti 19 vaunua.

Katso tästä muita Historian havinaa -juttuja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!