Päijänteen ympäriajo on enduron MM-osakilpailu tulevat kolme vuotta

Eero Remes ajoi tänä vuonna kisan voittoon.

28.9.2017 11:55

Päitsi oli viime keväänä enduron MM-osakilpailu ensimmäistä kertaa historiassaan, muttei viimeistä.

Tällä viikolla Helsingin Moottorikerho löi kättä päälle MM-sarjan promoottorin, ABC Communicationin Alain Blanchardin kanssa, ja näin vahvistui kolmevuotinen sopimus Päitsin MM-statuksesta, todetaan Helsingin Moottorikerhon tiedotteessa.

Enduron MM-sarjan osakilpailuiden joukossa kaksipäiväinen talviolosuhteissa ajettava Päitsi on ainut laatuaan ja tervetullut lisä uudistuksia halajavalle MM-sarjalle.

Samaan aikaan Päitsi kuitenkin pysyy edelleen perinteikkäänä kaksipäiväisenä ”suurena seikkailuna”, johon kuuluu kymmenkunta erikoiskoetta per kilpailupäivä, pitkät erikoiskokeiden väliset siirtymät, talviolosuhteet sekä pimeänajo.

Siinä missä MM-status tuo Päitsille entistäkin paremmat järjestelypuitteet ja maailman parhaat kuskit, niin kilpailu tulee olemaan myös isolle harrastajajoukolle entistäkin hienompi elämys ja sellainen selviytymiskokemus kuin se vuosikymmenet on ollutkin.

Kyseessä on siis edelleen ”enduromiehen pyhiinvaellus”, kuten kokeneet konkarit kuvailevat, mutta samaan aikaan myös MM-osakilpailu, todetaan Helsingin Moottorikerhon tiedotteessa.

Seuraava Päijänteen ympäriajo ajetaan 17.-18.3.2018. Aloituspaikkana sekä yötaukopaikkana toimii viime kevään tavoin Vierumäki, joka tarjoaa hienot puitteet kilpailulle.

Päitsin maali taas sijaistee jälleen Helsingin Malmin lentokentällä. Tarkempi kilpailureitti julkistetaan myöhemmin.

Päitsi toimii MM-osakilpailun lisäksi edelleen myös kansallisena kilpailuna eri harrastajaluokkineen sekä SM-osakilpailuna, kuten tähänkin asti.

Katso myös: Näin hurjaa ”Päitsin” meno oli 1950-luvulla, ja yleisöä oli pilvin pimein

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän