Ostamalla PSA:n kevytauton saa 350 euron edestä ajo-opetusta

Kuva: Citroën.

Citroën ja Peugeot tuovat Suomen markkinoille valmiiksi esiasennetut kevytautot.

Kaikki automallit ovat EuroNCAP-testattuja, turvatyynyillä, lukkiutumattomilla jarruilla ja ajovakaudenhallintajärjestelmällä varustettuja henkilöautoja, jotka on muutettu esiasennetulla nopeusrajoittimella kevytautoiksi.

Nopeusrajoittimen voi poistaa, kun kuljettaja on täysi-ikäinen ja suorittanut ajokortin.

– Halusimme tuoda suomalaisille perheille turvallisen kevytauton, jolla perheen nuoret voivat huoletta kulkea harrastuksiin, jotka ovat yhä useammin kaukana kotipihasta. Annamme sadalle ensimmäiselle mykevytauto.fi -kampanjasivun kautta auton tilanneelle 350 euron arvosta henkilökohtaista ajo-opetusta Suomen Autokoululiiton jäsenautokouluissa koko Suomessa, Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle sanoo.

Lahjakorttia voi käyttää kevytautojen kuljettamiseen vaadittavan AM-kortin suorittamiseen tarvittavaan ajo-opetukseen. Kortin lisäksi kuljettajalta edellytetään vähintään 15 vuoden ikää.

Kevytautot tulevat mopoautojen rinnalle 1.11.2019 alkaen. Uudet henkilöautot voi muuttaa kevytautoksi nopeusrajoittimella, joka mahdollistaa autoille enintään 60 km/h nopeuden. Autot voidaan muuttaa takaisin henkilöautoiksi, kun kuljettaja on täysi-ikäinen ja suorittanut ajokortin.

– Kevytautot tarjoavat turvallisemman vaihtoehdon 15-18-vuotiaiden liikkumiseen. On tärkeää, että vanhemmat panostavat myös lastensa ajo-opetukseen. Se on investointi, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen, Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi sanoo.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here