Opelin uudet kasvot paljastettiin hivenen uuden konseptimallin myötä

9.8.2018 21.50

Opelin uusi konseptiauto on saanut nimen Opel GT X Experimental.

Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller raotti jo hieman konseptiauton keulan ilmettä, joka tarjoaa viitteitä tulevaisuudesta ja tulevien mallien muotoilukielestä. Konseptiauto julkistetaan kokonaisuudessaan myöhemmin tänä vuonna.

Opel GT X Experimental antaa ensivaikutelman siitä, miltä Opel-mallit näyttävät 2020-luvun puolivälissä. Se on ensimmäinen malli, jolla on Opelin uudet kasvot.

Opel GT X Experimental noudattaa Opel Compassiksi nimettyä uutta muotoilusuuntaa, jonka tärkeimmät elementit ovat kaksi ristikkäistä akselia.

Pystyakselina toimii konepellin vahva keskilinja, ja vaaka-akseli muodostuu siivenmuotoisista ajovaloista. Keskipisteessä on Opelin legendaarinen ”Blitz”-logo.

Ajovalot, turvajärjestelmiä avustavat kamerat ja anturit ovat saaneet kehykset – tätä vahvasti moottoripyöräkypärän visiiriä muistuttavaa elementtiä kutsutaan nimellä ”Vizor”.

Opel ”Vizor” esiintyy ensimmäistä kertaa GT X Experimentalissa ja antaa tulevaisuuden Opel-malleille uudet ja erottuvat kasvot.

Uusi Opel GT X Experimental julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Sen nimessä korostuu se, että Opelilla on kehitetty konseptimalleja jo pitkään.

Rüsselsheimista kotoisin oleva autonvalmistaja oli aikoinaan ensimmäinen eurooppalainen valmistaja, joka esitteli muotoilututkielman.

Kyseessä oli urheilullinen Experimental GT vuonna 1965.

Tällä vuosikymmenellä julkistetut Monza-konsepti (2013) ja GT-konsepti (2016) viitoittivat jo tietä tulevalle Opel GT X Experimentalille.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here