Nuorelle oma tyyli autossa tärkeämpi kuin ympäristöystävällisyys

26.7.2018 23.06

Auton luotettavuus on sen tärkein ominaisuus Kamuxin teettämän tutkimukseen vastanneiden kesken, ja sen merkitys kasvaa aina ikävuosien myötä.

Miehet arvostavat luotettavuutta enemmän kuin naiset, joille auton edulliset käyttökustannukset ja turvallisuus ovat lähes yhtä tärkeitä ominaisuuksia.

Ajo-ominaisuudet tärkeitä miehille ja vanhemmille ikäluokille

Puolet vastaajista arvostaa autossa miellyttäviä ajo-ominaisuuksia, mutta miehille mukavuus merkitsee hieman enemmän kuin naisille.

Miehet arvostavat autoissa myös enemmän niiden suorituskykyä eli arvostusmittarissa värähtävät teho, kiihtyvyys ja riittävä huippunopeus.

Miellyttävien ajo-ominaisuuksien vaatimus kasvaa iän myötä, eivätkä nuoremmat kuskit anna ajonautinnolle samaa painoarvoa kuin vanhemmat autoilijat.

Nuorten auto henkii omaa tyyliä ja kiihtyäkin saisi

Alle 35-vuotiaat nuoret aikuiset antavat auton luotettavuudelle hieman enemmän anteeksi, kunhan auto on käyttökustannuksiltaan edullinen.

Alle 25-vuotiailla korostuu oman tyylin mukainen, tehokas menopeli.

Yleisesti oman tyylisen auton tärkeys ei tunne miesten ja naisten välillä eroa, joskaan se ei yllä aivan kärkisijoille tärkeysjärjestyksessä.

Omaan tyyliin sopiva auto merkitsee enemmän kuin ympäristöystävällisyys

Kamuxin teettämässä Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksessa luodattiin myös ympäristöystävällisyyden merkitystä.

Ympäristöystävällisyys korostuu erityisesti niiden arvoissa, joilla on jo käytössään vähäpäästöinen auto, kuten sähkö- kaasu- tai hybridiauto.

‒ Lähes kaikissa ikäryhmissä oman tyyliin sopiva autoa pidettiin tärkeämpänä kuin sen ympäristöystävällisyyttä. Ainoastaan yli 65-vuotiaat seniorikuljettajat antoivat sille enemmän painoarvoa. Vähäpäästöisyyden vaatimus on lisääntymässä, ja osalle asiakkaita se on varsin tärkeää, mutta laajassa autoilijoiden ryhmässä muut seikat nousevat vahvemmin esiin ja Suomessa ilmanlaatu on hyvä verrattuna väkirikkaisiin maihin, mikä myös vaikuttanee asian painottumiseen tutkimuksessa, toteaa Tommi Iiskonmäki Kamuxilta.

Ympäristöystävällisyys saa kannatusta eniten Uudellamaalla sekä niiden keskuudessa, joilla ei ole autoa käytössä tai jotka olisivat halukkaita yhteisomistusautoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here