Norjalainen Andreas Nordsjø on Euroopan paras Scania-kuljettaja

Andreas Nordsjø Norjasta voitti jännittävän Scanian kuljettajakilpailun Euroopan finaalin ja 100 000 euron arvoisen uuden Scania-kuorma-auton.

Nordsjø voitti Södertäljessä Ruotsissa 24. ja 25. toukokuuta järjestetyssä loppukilpailussa 29 muuta raskaan kaluston ammattikuljettajaa eri puolilta Eurooppaa. Suomen edustaja Jouni Siekkinen ei selviytynyt välieriin.

Tämänkertaiseen Scanian kuljettajakilpailuun otti osaa yli 20 000 kuorma-autonkuljettajaa 30 Euroopan maasta. Finaaliin tiensä selvittäneiden kuljettajien taidot oli testattu perusteellisesti sekä teoriakokeissa että kansallisissa alue- ja loppukilpailuissa.

Jouni Siekkisen ja muiden finalistien ohjelmassa oli loppukilpailun ensimmäisenä päivänä kuusi tehtävää: taloudellinen ja turvallinen ajaminen, ajoonlähtötarkastus, kuormansidonta, hätäensiapu, off-road-ajo hiekka- ja soraradalla sekä ns. lintuperspektiiviajotehtävä, jossa ajoneuvon ikkunat on peitetty ja 360°-kamerajärjestelmän avulla ajetaan liikenneympyrässä.

Seuraavana päivänä Jouni Siekkinen ajoi Knock the King -ajotaitotehtävän. Alkukilpailujen jälkeen 18 kuljettajaa jatkoi välieriin, mutta valitettavasti Jouni Siekkinen ei päässyt jatkoon.

Norjan Andreas Nordsjø, Puolan Piotr Dolengiewicz ja Ruotsin Fredrik Arwidmark kohtasivat toisensa finaalipäivän viimeisessä ja ratkaisevassa Extreme Knock the King -kilpailutehtävässä, jossa kilpailijat aluksi sammuttivat tulipalon, sen jälkeen siirsivät kuormalavan ja lopulta ajoivat ajotaitoradan.

Tasaisen kilpailusuorituksen tehnyt Andreas Nordsjø ajoi voittoon ja sai näin palkinnoksi uuden Scanian. Toiselle sijalle tuli Arwidmark ja kolmanneksi Dolengiewicz.

Vuonna 2003 ensimmäisen kerran järjestetyt Scania-kuljettajakilpailut ovat osa maailmanlaajuista vastuullisen ja turvallisen ajotavan aloitetta. Korostamalla kuljettajan työn merkitystä Scania haluaa myös houkutella lisää raskaan kaluston kuljettajia alalle.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän