Nokian Renkaat antaa sähköautojen renkaille oman symbolin

Sähköautot ovat siirtyneet kapeasta markkinasta massojen kiinnostuksen kohteeksi, ja myytyjen sähköautojen määrä kasvaa maailmanlaajuisesti vuosi vuodelta. Sähköautojen markkinan nopea kasvu ja ajamisen lisääntyvä sähköistyminen vaikuttavat myös renkaiden suunnitteluun, todetaan Nokian Renkaiden tiedotteessa.

Nokian Renkaat on suunnitellut ja testannut renkaitaan sähköautoja varten jo yli 10 vuoden ajan. Todisteena renkaiden sopivuudesta sähköautoihin Nokian Renkaat esittelee Electric Fit ‑symbolin Nokian Tyres ‑brändätyille renkailleen.

Symboli ilmaisee, että Nokian Tyres ‑renkaat voidaan asentaa sekä polttomoottori- että sähköautoihin ja että ne toimivat turvallisesti ja laadukkaasti molemmissa.

Renkaat pitää kestää raskaampia kuormia

Akkujen tuoman lisäpainon vuoksi sähköautojen renkaiden pitää kantaa entistä raskaampia kuormia. Niiden tulee myös reagoida nopeasti auton suureen vääntömomenttiin ja varmistaa ajoneuvon luotettava hallinta joka tilanteessa.

Osassa Nokian Renkaiden sähköautoille tarkoitettuja erikoisrenkaita on Nokian Tyres SilentDrive ‑äänenvaimennusteknologia, joka Nokian Renkaiden mukaan vaimentaa sisämelua vastaamaan sähköautojen hiljaisuutta.

Jatkuva innovointi takaa saumattoman sopivuuden sähköautoihin

Nokian Renkaat julkisti maailman ensimmäisen erityisesti sähköautoille suunnitellun talvirenkaan jo vuonna 2014. Julkistushetkellään rengas oli maailman ensimmäinen talvirengas, jolla oli A-energialuokitus vierintävastuksen suhteen.

Vuonna 2012, jolloin Tesla esitteli Model S:n, Nokian Renkaat saavutti sähköautojen jäälläajon maailmanennätyksen tuloksella 252,09 km/h. Vuonna 2020 yhtiö esitteli maailman ensimmäisen sähköautoille suunnitellun nastarenkaan.

Tulevaisuuden renkaat ovat vastuullisempia

Sähköautot nähdään usein yhtenä ratkaisuna liikenteen hiilidioksidipäästöjen laskemiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseen.

Nokian Renkaat on jo esitellyt Nokian Tyres Green Step ‑konseptirenkaan, jossa kierrätettyjen tai uusiutuvien materiaalien osuus on 93 %. Tavoite on, että vuoteen 2030 mennessä niiden osuus kaikista yhtiön tuotteissa käytetyistä materiaaleista on 50 %.

Katso tästä muita juttuja Nokian Renkaista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän