Nissanilta uusi kaksimoottorinen sähköinen nelivetoteknologia

Nissan parantaa sähköautojensa suorituskykyä uudella, kahta sähkömoottoria hyödyntävällä e-4orce-nelivetoteknologialla.

Uutuusteknologia takaa Nissanin mukaan välittömän voiman kaikille neljälle pyörälle ja tasapainoiset ajo-ominaisuudet, jotka vetävät vertoja monelle urheiluautolle.

Kuva: Nissan.

Uuden teknologian nimen ”e” viittaa Nissanin täysin sähköiseen voimalinjaan ja ”4orce” (joka äännetään samalla tavalla kuin ”force”) tuo mieleen toisaalta fyysisen voiman ja toisaalta nelivedon.

Uusi teknologia pohjautuu Nissan GT-R ‑urheiluauton Attesa E-TS ‑voimanjakojärjestelmän ja Nissan Patrol ‑maasturin älykkään nelivetojärjestelmän kehitysprosessista saatuihin oppeihin.

Nissanin insinöörit kehittävät e-4orce-teknologian erityisesti sähkömoottorien voiman ja jarrutustehon tasaista ja vakaata hallintaa silmällä pitäen.

Nissanin mukaa e-4orce-teknologia minimoi auton kallistumista ja keulan nyökkäämistä. Tämä saavutetaan sekä etu- että taka-akselin sähkömoottorien regeneratiivisen jarrutuksen avulla.

Kuva: Nissan.

Lopputuloksena on Nissanin mukaan tasaisempi ja rentouttavampi ajotuntuma varsinkin nykivässä kaupunkiliikenteessä.

e‑4orce parantaa ajomukavuutta myös epätasaisilla teillä ja voimakkaiden kiihdytysten aikana optimoimalla sähkömoottorien ohjauksen ja minimoimalla epäsäännölliset liikkeet.

Uutta e-4orce-teknologiaa hyödyntävä sähkökäyttöinen Ariya-crossover-konsepti oli näytteillä Nissanin osastolla Las Vegasin CES-teknologiamessuilla.

Yhtiö esitteli uutuusteknologian toimintaa myös erityisessä kahdella sähkömoottorilla varustetussa testiautossa Las Vegasin kaduilla CES-tapahtuman aikana.

CES 2020 ‑teknologiamessut järjestettiin 7.–10. tammikuuta Las Vegasin messukeskuksessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here