Neljän vuoden robottiautoprojekti käynnistyi

 

24.10.2017 13.15

Euroopassa on käynnitetty nelivuotinen tutkimusprojekti, jonka painopiste on automatisoitu ajaminen Euroopan teillä.

Volkswagen-konsernin johdolla 13 eurooppalaista autovalmistajaa, tavarantoimittajaa, tutkimuslaitosta ja yliopistoa sekä pientä ja keskisuurta yritystä operoi sataa ajoneuvoa julkisessa liikenteessä. Tuhat kuljettajaa testaa automatisoituja 3. ja 4. tason käyttöjärjestelmiä todellisissa olosuhteissa ja erilaisissa käyttötilanteissa.

Testattavat teknologiat sisältävät laajan määrän eri toimintoja pysäköinti- ja ohitustilanteesta monimutkaiseen kaupunkiliikenteeseen.

Kaiken kaikkiaan hanke kerää tietoja yhdestätoista Euroopan maasta arvioiden tekniikan toimivuutta, käyttäjien suhtautumista, ajo- ja matkustuskäyttäytymistä sekä näiden vaikutusta liikenteeseen ja yhteiskuntaan.

Ajotilanteiden suuren määrän ansiosta L3Pilot on ensimmäinen maailmanlaajuinen projekti, jossa testataan ja toteutetaan kattavasti automatisoidun ajamisen toimintoja käytännössä.

Teknisen kehityksen ohella analysoidaan ajoneuvojen valmistajien ja kuljettajien lakisääteisiä toimintaedellytyksiä.

Painopiste on tuotevastuussa ja liikennesäännöissä.

Tämä uraauurtava projekti on nelivuotinen ja se on laatuaan suurin EU:n tukema hanke. Projektin kokonaisbudjetti on 68 miljoonaa euroa, ja Euroopan komissio tukee sitä 36 miljoonalla eurolla.

Suomalainen teknologian tutkimuskeskus VTT vastaa hankkeessa tutkimusmenetelmän kehittämisestä ja osallistuu datahallinnan ja evaluoinnin osaprojekteihin.

L3Pilot-tutkimushankkeen kumppanit:

  • Ajoneuvovalmistajat: Volkswagen AG (koordinoija), Audi AG, BMW Group, Centro Ricerche Fiat SCPA, Daimler AG, Ford, Honda R&D Europe, Jaguar Land Rover, Opel Automobile GmbH, Groupe PSA, Renault, Toyota Motor Europe, Volvo Car Corporation
  • Tavarantoimittajat: Autoliv, Delphi Deutschland GmbH, FEV Group GmbH
  • Tutkimuslaitokset ja yliopistot: German Aerospace Center (DLR), ika RWTH Aachen University, Institute of Communication and Computer Systems ICCS, SAFER, SNF-Centre for Applied Research at NHH, University of Leeds, University of Warwick, Federal Highway Research Institute (BASt), University of Genoa, teknologian tutkimuskeskus VTT, Würzburger Institut für Verkehrswissenschaften GmbH (WIVW Center for Traffic Sciences)
  • Viranomaiset: The Netherlands Vehicle Authority RDW
  • Käyttäjäryhmät: Federation Internationale de l’Automobile FIA
  • Vakuutuslaitokset: AZT Automotive GmbH, Swiss Reinsurance Company
  • Pienet ja keskisuuret yritykset: ADAS Management Consulting, European Center for Information and Communication Technologies EIC

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here