Ministeri Harakka: Liikkuminen ja tieto ovat vapauden ytimessä

Kuva: Matti Sulanto.

– Kaikki politiikka pitää suunnata yhteen päämäärään: vapauden lisäämiseen, sanoi tänään liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka Liikenne- ja viestintäfoorumissa.

Ministeri Harakka nosti puheessaan esille kolme strategista työkalua liikenteen tulevaisuudelle:

– Nopeat raiteet osana kansainvälistä ja tukikelpoista ydinverkkoa on yksi osa kansallista liikennestrategiaa ja 12-vuotinen kokonaissuunnitelma on toinen. Kolmas rakennuspalikka strategisessa tulevaisuustyössä on suurten kaupunkien MAL-sopimusten kokonaisuus. Kun kestävät liikkumismuodot liitetään maankäytön ja asumisen ratkaisuihin, miljoonat suomalaiset asuvat jatkossa hiilineutraaleissa kaupungeissa.

– Nämä kansallisen strategian kolme työkalua on otettava käyttöön yhtä aikaa. Ja ne kaikki edesauttavat onnistuneen liikennejärjestelmän tavoitteita: kestävää, älykästä ja tehokasta liikkumista. Entistä paremmat liikkumispalvelut houkuttelevat kaupunkiseuduilla luopumaan omistusautosta ja maaseuduilla luopumaan kakkosautosta, tiivisti liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ministeriön seuraavien vuosien tavoitteet.

Liikenteen päästövähennyksistä ministeri Harakka totesi, että niistä on päätettävä yhtenä kokonaisuutena, koska yksittäiset keinot eivät riitä.

-On tehtävä monipuolisia arvioita eri keinojen päästövähennyspotentiaalista, kustannuksista ja laajemmista yhteiskunnallisista vaikutuksista. Erityisesti on huomioitava sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Jos siirtymä päästöttömään hyvinvointiyhteiskuntaan ei ole oikeudenmukainen, siirtymä ei toteudu. On saatava ymmärrys, että ilmastonsuojelu tarkoittaa toivoa eikä uhkaa, mahdollisuuksia eikä menetyksiä, ministeri Harakka korosti.

– Sama koskee myös harvaan asuttuja alueita, joissa palvelut ovat heikkenemässä. Tarvitsemme älykkäitä ratkaisuja ja uutta yhteistyötä, ministeri Harakka totesi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Harakka huttua keittää. Auto on välttämätön pitkien matkojen suomessa. Vapaata liikkumista rajoitetaan korottamalla polttiaineiden verotusta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here