Mika Häkkinen: Ohjauspyörän valot hämäsivät Valtteria lähdössä

Mika Häkkinen käy Unibet-kolumnissaan läpi Unkarin osakilpailua, jossa voiton ja samalla MM-pisteiden ykköspaikan vei Lewis Hamilton. Valtteri Bottas ajoi hienosti kolmanneksi lähtökömmähdyksen jälkeen.

Mercedeksellä on yhä F1-sarjan paras auto. Ei siis ollut ihme, että Hamilton, joka oli voittanut Unkarin osakilpailun jo seitsemästi ennen tätä viikonloppua, meni sunnuntain kisassa ihan omia menojaan.

Lewisin suoritus oli täydellinen. Hän starttasi paalulta, johti kisaa alusta loppuun ja ehti jopa tekemään kolmannen varikkopysähdyksen hakeakseen alleen pehmeät renkaat. Lisäksi hän kellotti nopeimman kierrosajan ja otti siten yhden ylimääräisen MM-pisteen.

Lewisin 90. paalupaikka lauantaina ei kuitenkin tullut ihan helpolla, sillä Bottas antoi kovan vastuksen. Jopa kierrokseensa erittäin tyytyväinen Valtteri myönsi, että Lewis oli vain hieman nopeampi. Paalupaikka on hyvin tärkeä radalla, jolla ohittaminen voi olla vaikeaa.

Itse olen aina pitänyt Hungaroringin radasta. Tiedän, miten paljon tyydytystä hyvä kierros siellä tuo. Toisena F1-vuotenani ajoin radalla neljänneksi Lotuksella, ja voitin siellä McLarenilla vuosina 1999 ja 2000. Se on lyhyt rata, jossa tarkkuus palkitaan.

Valtterin virhe pieni, mutta ratkaiseva

Kun ottaa huomioon, että Mercedes on aivan omassa luokassaan, oli harmi, että Valtterilla oli ongelmia lähdössä ja hän putosi seitsemänneksi. F1-autoissa on erilaisia järjestelmiä, jotka antavat kuskeille tietoa. Valtterin ohjauspyörän valojen sammuttua hän alkoi liikkua mutta hän ehti myös pysähtyä, silloin varsinaiset lähtövalot olivatkin jo sammuneet.

Virhe oli pieni, mutta se johti työntäyteiseen iltapäivään. Valtterin piti ohittaa Ferrarin Charles Leclercin, kaksi Haasia ja Racing Pointilla hyvän kisan ajanut Lance Strollin ennen kuin pääsi haastamaan Max Verstappenin kakkossijasta. Lopulta aika ei kuitenkaan riittänyt Red Bullin ohittamiseen. Maalissa kaksikkoa erotti alle sekunti.

Valtteri putosi nyt Lewisin taakse MM-pisteissä. Valtteri tietää, että seuraavat kaksi kisaa ovat kriittiset, jos hän aikoo taistella mestaruudesta.

Ison-Britannian Silverstonessa ajettavat kilpailut ovat Lewisin kotikenttää ja tavallaan myös Mercedeksen, sillä tallin tehdas on vain 14 kilometrin päässä radasta. Odotan tallin olevan nopea. Näemme luultavasti taas Lewisin ja Valtterin taistelevan paalupaikasta ja voitosta.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän