Mika Häkkinen: "Hyväksi ohittajaksi tulee vain harjoittelemalla"

 

18.4.2018   19.20

 

 

F1-maailmanmestari Mika Häkkinen kehuu peliyhtiö Unibetin kolumnissaan Daniel Ricciardon vaikuttavat ohitustaidot, joiden treenaamiseen Häkkinen käytti itse nuorena paljon aikaa.

Ricciardon voitto Kiinassa osoitti, miten kovaa kilpailu Formula ykkösissä tällä kaudella on, Häkkinen toteaa ja jatkaa.

Saimme taas kerran nähdä aussikuskin erityiset vahvuudet. Kilpakuljettajilla on usein erilaisia heikkouksia ja vahvuuksia. Ricciardon tapauksessa hänen ohitustaitonsa erottuvat positiivisesti.

Ohittamisessa luottamus ja varmuus ovat kaiken A ja O: pitää luottaa itseensä, autoon ja edessä ajavaan kaveriin. Päätös on tehtävä hetkessä.

Omat taidot ja oman auton suorituskyky ovat jo tiedossa, mutta on myös tärkeää tuntea kilpakumppani sekä tämän ajotyyli ja auto.

Ajaessani Formula ykkösissä tein muutaman hyvän ohitusliikkeen, mutta Ricciardon kaltainen kuljettaja pystyy sellaiseen tasaisesti koko ajan. Se on vaikuttavaa katseltavaa.

Nuorena tein sopimuksen erään ystäväni kanssa, jolla oli erilainen ja tehokkaampi auto kuin minulla. Harjoittelimme yhdessä ohittamista.

Pitää treenata oikeaa hyökkäystaktiikkaa ja tehdä ohitus luottavaisin mielin.

Jos se epäonnistuu, saattaa helposti tehdä pahankin virheen, kuten kävi sunnuntaina Max Verstappenille, joka törmäsi Sebastian Vetteliin.

 

Maxin varmuus ja ajoitus eivät olleet kohdillaan.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider

 

 

Lue myös nämä

 

Mika Häkkinen: ”F1-kaudesta tulee jännittävä – mikään talli ei näytä erityisen heikolta!”

 

Mika Häkkinen: ”F1-sarjan tekniset sääntömuutokset tärkeitä”

 

Mika Häkkinen uskoo Bottaksen nousuun!

 

Mika Häkkinen: ”F1-sarjan uusi moottorisääntö on uskomaton haaste”

 

Mika Häkkinen: ”Varikkopysähdykset otettava syyniin!”

 

Mika Häkkinen: ”Bottas olisi voittanut kisan, jos kierroksia olisi ollut muutama lisää!”

 

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän