Mercedes-Benzin täyssähköisen eActrosin sarjatuotanto käynnistyi Wörthissä

Täysin sähköisen Mercedes-Benz eActrosin valmistus käynnistyi 7. lokakuuta Wörth am Rheinin tehtaalla Saksassa.

Sarjatuotantoautot valmistuvat samalla tuotantolinjalla perinteisten Actros-mallien kanssa.
Korkeajänniteakut, muut sähköjärjestelmän komponentit kuten sähkömoottorit sekä auton sisäinen laturi asennetaan sen jälkeen tehtaan Future Truck Centerissa.

Tässä uudessa tuotantotilassa sähköistetään jatkossa myös muut Mercedes-Benzin CO2-neutraalit raskaat ajoneuvot. eEconic-mallin tuotanto käynnistyy vuoden 2022 toisella puoliskolla ja eActros Longhaul -version valmistus vuonna 2024.

Future Truck Centerissa tapahtuvaan sähköisten kuorma-autojen valmistukseen on koulutettu yli 2500 työntekijää vuodesta 2018 alkaen. Koko Wörthin tehdas ja sen tuotanto muuttuvat CO2-neutraaleiksi vuonna 2022 yhtä aikaa Daimler Trucksin muiden eurooppalaisten tehtaiden kanssa. Esimerkiksi käyttöenergia ostetaan ja tuotetaan jatkossa uusiutuvista lähteistä eli tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla.

Katso myös tämä: Mercedes-Benz esittelee tuotantovalmiin eActros -sähkökuorma-auton

Ei vielä Suomeen

Uuden eActrosin tilauskirjat avautuivat 1. lokakuuta. Ensimmäisessä vaiheessa myynti käynnistyy 12 markkina-alueella Euroopassa. Maat ovat Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia, Espanja, Ranska, Alankomaat, Belgia, Iso-Britannia, Tanska, Norja ja Ruotsi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän