Mercedes-Benz tekee 400 kappaleen erikoismallin Actrosista

Mercedes-Benz Actros Edition 2 -erikoismalli on Mersun tiedotteen mukaan suunniteltu innovaatioista innostuneille ammattikuljettajille ja yksinyrittäjille, joille työpaikka on toinen koti ja jotka arvostavat yksilöllistä laatua ja huippuluokan mukavuutta.

Autoja valmistetaan vain 400 kappaleen rajoitettu sarja, ja tilaukset käynnistyvät tammikuussa 2021. Aikaisemmasta vastaavasta 400 kappaleen Edition 1 -sarjasta peräti 3 autoa saatiin myös Suomeen.

Kuva: Daimler.

Actros Edition 2 -mallin mukavuutta lisäävät muun muassa nappanahkaiset kojelauta ja ovenkahva sekä katon tunnelmavalaistus. Ohjaamon vuoteen leveys on 900 milliä, ja kaikki ikkunapinnat voi peittää pimennysverhoilla yksityisyyden takaamiseksi.

Sisustuksessa erottuvat Edition 2-tekstit, neljä yleisvalaistusta luovaa led-spottivaloa ja kolme työskentelyä helpottavaa suunnattavaa led-spottia.

Malli on saatavana 2- ja 3-akselisina versioina sekä GigaSpace- ja BigSpace-ohjaamoratkaisuilla.

Edition 2 -autoissa on vakiona kuusi kattavaa varustepakettia: Safety-turvapaketti (monipuoliset ajoavustimet), Comfort-mukavuuspaketti (mm. led-tunnelmavalaistus ja jääkaappi), Driving-kuljettajapaketti (mm. nahkapäällysteinen ohjauspyörä), Sight-näkyvyyspaketti (mm. bi-ksenon-ajovalot ja led-takavalot), Mediapaketti (mm. äänentoisto ja ylimääräinen 12/15 V pistorasia) sekä Extra Line (mm. MirrorCam ja tervetuloa-valotoiminto).

Kuva: Daimler.

Auton vakiovarusteluun kuuluvat myös ABA 5 -hätäjarrutusavustin, katveavustin sekä ennakoiva PPC-vakionopeussäädin. Lisävarusteena autoon on saatavissa aktiivinen ajoavustin ADA, joka mahdollistaa osittain automaattisen SAE 2 -tason ajamisen.

Katso tästä muita juttuja Actrosista.

Järjestelmäpuolella erottuu täysin automaattinen Mercedes-Benz Uptime -telediagnostiikka. Se seuraa jatkuvasti yli 40 ajoneuvojärjestelmän ”terveydentilaa” yli 1200 eri parametrin perusteella.

Järjestelmä ennakoi ja auttaa estämään teknisiä murheita ja ajon keskeytyksiä ja voi jopa puolittaa ennakoimattomien korjaamokäyntien osuuden auton käyttöaikana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here