Mazda CX-5 on päivitetty — Suomeen ensi vuoden alussa

Merkittävästi päivitetty Mazda CX-5 tulee myyntiin Suomessa ensi vuoden alussa ja ennakkotilauksia otetaan vastaan jo nyt.

Vuoden 2022 Mazda CX-5 on varustettu uudella ajotilavalitsimella, parannetulla ajodynamiikalla, uudella ulkoasulla ja sävyjen erottelulla, uudistetulla ja käytännöllisellä sisävarustelulla sekä laajennetulla valikoimalla turvallisuusominaisuuksia.

Vuoden 2022 CX-5 Mazda Intelligent Drive -ajotilavalitsimen avulla kuljettaja voi valita sopivimman ajotilan yhdellä kosketuksella. Joissakin i-Activ-nelivedolla varustetuista mallivaihtoehdoista on lisäksi maastoajotila, joka tarjoaa luonnollisemman ajotuntuman pinnoittamattomille ja liukkaille alustoille.

Kuva: Mazda.

Mazdan uuden sukupolven Skyactiv-arkkitehtuuri on nyt sovitettu vuoden 2022 CX-5-malliin, mikä tukee entisestään ajoneuvon korirakennetta, jousitusta ja istuimia, ja tämä puolestaan parantaa Mazdan tiedotteen mukaan ajomukavuutta ja vähentää ajorasitusta. Tiemelu on vaimentunut huomattavasti, erityisesti ajettaessa karkealla alustalla, kuten soralla.

Vuoden 2022 CX-5:n keulaa koristaa voimakas, uudistettu, kolmiulotteisempi etusäleikkö ja sekä etu- että takavalot on muotoiltu uudelleen. Valittavana on myös uusi ulkoväri: Zircon Sand.

Kuva: Mazda.

Kolme uutta varustetasoa eroavat toisistaan hienovaraisilla yksityiskohdilla.

Newground -varustetasossa on hopeanväriset, pohjapanssarityyppiset pinnoitukset etu- ja takapuskureissa sekä oven alareunojen koristelistoissa, mustat sivupeilit, limenvihreät etusäleikön yksityiskohdat ja 19-tuumaiset mustat alumiinivanteet. Sisätiloja koristaa mokkanahkainen verhoilu sekä limenvihreät yksityiskohdat.

Blackout Plus -varustetason kiiltävän musta pinnoitus etusäleikössä, etu- ja takapuskurin alaosissa, pyöränkaarissa, ovien koristelistoissa ja sivupeilien koteloissa antaa CX-5:lle sporttisen silauksen. 19-tuumaiset vanteet on viimeistelty mustalla metallivärillä ja etusäleikkö punaisilla yksityiskohdilla. Mustat nahkaistuimet, ohjauspyörä, vaihteenvalitsin ja ovipaneelit on viimeistelty punaisilla tikkauksilla.

Signature -varustetaso muodostaa yhtenäisen, yksivärisen ulkoasun, joka korostaa Kodo-muotoilun dynaamisten muotojen kauneutta. 19-tuumaisten alumiinivanteiden kirkkaan hopea väri tehostaa auton vankkaa olemusta. Sisätiloja leimaavat nappanahan pehmeä kosketus ja aitojen puun syiden ylellinen tuntu.

Kuva: Mazda.

Vuoden 2022 CX-5:ssä Qi-standardia tukevien puhelimien lataus onnistuu langattomasti keskikonsolissa sijaitsevan latausalustan avulla. Tavaratilan lattia on samassa tasossa takaluukun kynnyksen kanssa, mikä helpottaa tavaroiden kuormaamista. Newground-varustetason tavaratilan lattialevyn kääntöpuoli on vettä hylkivä, märkiä ja likaisia esineitä silmällä pitäen.

CX-5:n päivitetty valikoima i-Activsense-turvajärjestelmiä sisältää nyt ruuhka-ajossa avustavan järjestelmän. Järjestelmä auttaa vähentämään ruuhkassa ajamisen rasitusta avustamalla tasaisen etäisyyden pitämisessä ja ohjauksessa. Myös mukautuvat led-ajovalot ovat kehittyneet entisestään, ja ne tarjoavat tarkemman valokeilan hallinnan.

Mazda CX-5 on yksi Mazdan ydinmalleista vastaten noin 21 prosentin osuudesta Mazdan vuotuisesta myynnistä Euroopassa.

Malliston lähtöhinta on 34 599 euroa.

www.mazda.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän