Marcus Grönholm ajaa Belgiassa rallicrosskisan sähköautolla

Suomalainen kuljettajalegenda Marcus Grönholm pääsee vauhtiin rallicrossin MM-areenalla Belgiassa 21.-22. marraskuuta.

Rallissa kaksi maailmanmestaruutta voittanut Grönholm, 52, osallistuu MM-sarjan ohessa ajettavan Projekt E -sarjan kilpailuun Spa-Francorchampsin radalla. Projekt E -sarjassa kilpaillaan sähköisillä rallicross-autoilla.

Grönholm saa alleen suomalaisen Ferratum Teamin Ford Fiesta ERX -auton, jota inkoolainen testasi hiljattain Hyvinkäällä.

– Ajoin kaikkiaan kolme kierrosta, joten olen hyvin harjoitellut, Grönholm lohkaisee.

Grönholm on niittänyt erikoiskokeiden lisäksi menestystä myös rallicross-radoilla, mutta sähköautolla hän ei ole aiemmin kilpaillut.

– En ole sinänsä ollut sähköautojen suurin ystävä. Mutta kun ajoin tällä autolla, sisällä kopissa tuli kunnon kilpailufiilis, ja innostus nousi pintaan. Auto käyttäytyi helposti ja siihen voidaan tehdä vielä pientä säätöä, Grönholm sanoo.

Grönholmin aktiiviura ratin takana päättyi vuonna 2012, minkä jälkeen hänet on nähty muutamaan otteeseen kilpailuissa ajohaalarit yllään. Viimeksi hän osallistui kesällä näytöstyyliseen rallicross-kisaan Ruotsissa.

– Olen sanonut kotonakin, etten enää aja kilpaa. Mutta taas olen tässä tilanteessa. En lähde verissä päin taistelemaan Belgiassa, eikä tämä todellakaan ole mikään comeback, Grönholm painottaa.

– Minun ei tarvitse enää antaa mitään näyttöjä. Lähdetään mukaan fiilistelemään, millaisia nämä sähköautot ovat, kun rallicross on muutenkin menossa siihen suuntaan.

Tallipäällikkö Jani Paasonen ei usko, että Grönholm tyytyy pelkkään fiilistelyyn Span radalla.

– Kun Marcus laittaa kypärän päähän, hän ajaa varmasti voitosta. Uskon, että ”Bosse” hoitaa homman, Paasonen luottaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!