Logistiikkayhtiö tilasi 100 sähkökuorma-autoa

Volvo Trucks on saanut 100 sähkökuorma-auton tilauksen logistiikkayhtiö DFDS:ltä. Tällä uusimmalla tilauksella DFDS on lähes kaksinkertaistanut Volvon sähkökuorma-autokantansa yhteensä 225 kuorma-autoon, joka on Euroopan suurin raskaiden sähkökuorma-autojen yrityskalusto.

DFDS, yksi Pohjois-Euroopan suurimmista merenkulku- ja logistiikkayhtiöistä, näkee kasvavaa kysyntää ympäristöystävällisemmille kuljetusratkaisuille. Yhtiö on nyt tehnyt toisen tilauksen 100 sähkökuorma-autosta Volvolta. Aiemmin DFDS on ostanut Volvolta yhteensä 125 raskasta sähkökuorma-autoa.

95 Volvon sähkökuorma-autoa on tällä hetkellä käytössä Ruotsissa, Tanskassa, Liettuassa, Belgiassa ja Alankomaissa, ja loput 30 toimitetaan vuoden 2024 aikana. Kasvavan sähkökuorma-autokantansa ansiosta DFDS oli vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 1 516 tonnilla vuoden 2023 loppuun mennessä.*

Uudet sähkökuorma-autot otetaan käyttöön yhdeksällä markkina-alueella Euroopassa, mukaan lukien Iso-Britannia, Irlanti, Alankomaat, Belgia ja Ruotsi. Kuorma-autot ovat Volvo FH Electricin ja FM Electricin päivitettyjä ja energiatehokkaampia malleja.

DFDS:llä on tällä hetkellä Euroopan suurin raskaiden sähkökuorma-autojen kalusto, ja se on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteensa, jonka mukaan vähintään 25 prosenttia kuorma-autokannasta on sähköistetty vuoteen 2030 mennessä.

”Haluamme edistää siirtymistä kestävämpiin maantiekuljetuksiin. Kasvava sähkökuorma-autokalustomme ei ainoastaan ​​vähennä toimintamme ilmastovaikutuksia. Sen avulla DFDS voi myös tukea useampia yrityksiä, jotka haluavat vähentää hiilidioksidipäästöjä toimitusketjuistaan. 100 uutta sähkökuorma-autoa korostavat sitoutumistamme kehitystyön eteenpäin viemiseen”, sanoo Niklas Anderson, DFDS:n logistiikkadivisioonan johtaja.

Osaa uusista sähkökuorma-autoista käytetään Volvo Trucksin Göteborgin kokoonpanotehtaan tavaralogistiikassa.

*Elinkaarenaikaiset päästöt. Lähde: DFDS, dfds.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän