Liikenneturvallisuuden ja tienkäytön pelisäännöt muistettava tienvarsipysäköinnin yhteydessä

Vähäluminen talvi on aiheuttanut sen, että harvojen hiihtokuntoisten latujen lähettyville yleisten maanteiden varteen on syntynyt ajoittain isojakin autosumppuja.

Samaa ilmiötä esiintyy kesäisin isojen yleisötapahtumien yhteydessä.

Vaikka hyvät harrastukset ja riennot ovatkin iloisia asioita, liikenneturvallisuus on aina otettava huomioon ja liikennesääntöjä tulee noudattaa.

Turvallinen liikenne syntyy sääntöjen noudattamisen lisäksi siitä, että huomioidaan myös muut tienkäyttäjät.

Ajoneuvoa ei saa pysäköidä eikä edes pysäyttää sellaiseen paikkaan, että siitä aiheutuu vaaraa itselle tai muulle liikenteelle tai että liikenne tarpeettomasti estyy tai häiriytyy.

Erityisesti talvi tuo haasteita pysäköimiseen, kun mahdolliset parkkiruutujen viivat eivät näy ja osan paikoista saattaa viedä kerättävä lumi.

Lisäksi kiusaus pysäköidä ajoneuvo vähemmän virallisille parkkialueille huolimattomalla tavalla on suurempi, jolloin isotkin alueet täyttyvät nopeasti.

Maantien varsille pysähtyminen ja pysäköinti vaikeutuvat myös aurausvallien vuoksi, kun ajoneuvoja ei saa riittävän sivuun turvalliseen paikkaan pientareelle.

Tieliikennelaki määrittää

Tieliikennelain mukaan pysähtyminen ja pysäköinti on kielletty mäenharjalla tai näkyvyydeltään rajoitetussa kaarteessa ja niiden läheisyydessä.

Myös sulkuviivan kohdalle pysäköiminen on kielletty, mikäli ajoneuvon ja sulkuviivan väliin jää vähemmän kuin kolme metriä eikä ajoneuvon ja sulkuviivan välissä ole katkoviivaa.

Toivottavasti olosuhteet muuttuvat talvisempaan suuntaan hiihtäjien kannalta! Tienpitäjällekin nollan kahta puolta sahaava sää on erityisen hankalaa aikaa liukkauden torjunnan ja tien kunnossapidon kannalta.

Tekstin lähde: Keski-Suomen ELY-keskus

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän