Lexus tuo uuden version ES-mallistaan – Suomeen ensi vuoden alussa!

26.4.2018   22.03

Lexus saavutti Euroopassa vuonna 2017 lähes 75 000 uuden auton myynnin, joka oli sekä uusi myyntiennätys että merkitsi neljättä peräkkäistä kasvun vuotta.

Uusi ES tulee olemaan avainroolissa Lexuksen tavoitteessa myydä 100 000 uutta Lexus-mallia Euroopassa vuonna 2020.

GA-K –rakenne antaa uudelle mallille mahdollisuuden ravistella tämän kokoluokan premium-sedanin rajoja. Uusi malli on edeltäjäänsä pidempi (+65 mm), matalampi (-5 mm) ja leveämpi (+45 mm).

Pidentynyt akseliväli (+50 mm) mahdollistaa pyörien sijoittamisen lähemmäs kulmia leventäen myös raideväliä (edessä +10 mm ja takana +37 mm).

Neljännen sukupolven itselataava hybridivoimalinja

ES 300h merkitsee ensiesiintymistä uudelle, neljännen sukupolven itselataavalle hybridijärjestelmälle. Järjestelmän sydämenä on 2,5-litran nelisylinterinen bensiinimoottori, joka hyödyntää totuttuun tapaan Atkinson-työsykliä.

Moottorin yhteydessä on entistä kevyempi, kompaktimpi ja energiatehokkaampi sähkömoottori. Järjestelmän kokonaisteho on 160 kW (218 hv) ja yhdistettyä ajoa vastaava kulutus on alkaen 4,7 l/100 km.

Parannetut turvaominaisuudet

Uuden ES:n vakiovarusteluun kuuluu uusin versio Lexus Safety System + -järjestelmästä.

Uusiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Pre-Collision System –järjestelmän pyöräilijöiden tunnistus.

Järjestelmän kykyä tunnistaa kevyttä liikennettä esimerkiksi yöaikaan on parannettu lisäämällä tunnistusjärjestelmän herkkyyttä ja kantavuutta.

Kaksivaiheiset led-matriisiajovalot ovat myös uusi turvallisuusinnovaatio.

Valokuvio muodostetaan 24:llä yksittäisesti ohjatulla led-yksilöllä, mikä mahdollistaa erittäin tarkan yhdistelmän hyvää valotehoa ja muiden autoilijoiden häikäisemättömyyttä.

Suomeen uusi ES saapuu ensi vuoden alussa. Ennakkohinnat julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän