Legends Trophy Kemorassa: "Vanhus tuli ja näytti nuoremmille pojille missä kaappi seisoo"

Kemoran ensimmäisen lähdön palkintopalli. Vasemmalta Veli-Pekka Karttunen, Mathias Hertén, Jesse Vartiainen, Pekka Seppänen ja Philip Miemois. 

27.8.2018 13.59

Kemoran moottoriradalla ajettiin lauantaina Legends Trophy -sarjan kauden viides osakilpailu sekä kauden päälähtö.

Koko alkukauden sivussa ollut APR Competition -tiimin Mathias Hertén palasi Suomen radoille voittoisaan tyyliin.

 Hertén joutui jättämään koko alkukauden väliin Suomen sarjan osalta, kun mies loukkasi Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailussa jalkansa.

Mies yritti jo kerran paluuta Ruotsin ratakilpailussa, mutta siellä uusiksi laitettu auto ja murtumasta toipuva jalka ottivat molemmat turhan paljon osumaa, ja mies joutui jättämään myös neljännen Suomen sarjan osakilpailun väliin heinäkuussa.

Herténillä olivat selkeästi menohalut kasvaneet pakollisen tauon aikana, sillä mies palasi Suomen radoille heti näytöstyyliin; Hertén starttasi ensimmäiseen erään vasta viidennestä ruudusta, mutta juhli maalissa voittajana.

– Ensimmäiseen lähtöön jouduttiin starttaamaan viidenneltä paikalta. Mutta sieltä se vanhus tuli ja näytti nuoremmille pojille missä kaappi seisoo, vitsaili 41-vuotias Hertén lähdön jälkeen.

Lauantain ensimmäinen lähtö oli samalla myös sarjan päälähtö, eli lähtö, jota kilpailijat eivät saa vähentää loppupisteistä. Normaalisti pisteet lasketaan siten, että kauden päätteeksi pisteistä vähennetään kaksi huonointa tulosta.

Toiseen erään Hertén starttasi matkaan kuudennelta paikalta. Hertén onnistui napsimaan yhden päänahan, ja tuli maaliin viidentenä.

– Toinen erä meni vähän eri lailla, vanhuus näytti myös sen toisen puolensa. Huono lähtö ja kesti liian kauan saada vauhti ylös. Saavutin kyllä kärkiporukkaa ennen loppua, mutta liian myöhään, totesi Hertén toisen kilpailun jälkeen.

Toisen lähdön voittoon ajoi Veli-Pekka Karttunen.

Legends Trophy -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Rata-SM-sarjan yhteydessä Alastaron moottoriradalla 22.-23. syyskuuta.

Legends Trophy Kemora lähtö 1

1. Mathias Hertén 13.20,441
2. Veli-Pekka Karttunen 13.20,628
3. Jesse Vartiainen 13.20,934

Legends Trophy Kemora lähtö 2

1. Veli-Pekka Karttunen 13.16,907
2. Jesse Vartiainen 13.17,124
3. Pekka Seppänen 13.17,282

Sarjatilanne (kolmen kärki)


1. Jesse Kari 1006 pist
2. Markku Yliaho 948
3. Jesse Vartiainen 937

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here