Lauantain Poliisin päivä vietetään nyt virtuaalisesti

Poliisin päivällä on pitkät perinteet ja tapahtuma on perustettu edistämään poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Tänä vuonna vietettävä Poliisin päivä on vuorossaan 12. ja se järjestetään siellä, missä ihmisetkin tänä poikkeuksellisena aikana ovat, verkossa.

– Korona on pakottanut meidät ajattelemaan asioita uudella tavalla ja mietimme, miten perinteeksi muodostunut tapahtuma tulisi tänä poikkeuksellisena vuotena järjestää vai jätetäänkö se kokonaan väliin. Siihen emme halunneet päätyä, koska päivä on ollut erinomainen mahdollisuus kohtaamisiin ja keskusteluihin joka puolella maata. Väentungosten välttämiseksi järjestämme päivän virtuaalisesti, kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Virtuaalisuus mahdollistaa vuorovaikutusta

Tämän vuoden Poliisin päivänä tuodaan monipuolisesti esille poliisin tehtäviä. Teemat pohjautuvat poliisin strategiaan 2020-2024: Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina.

– Virtuaalisuus tuo omat mahdollisuutensa, mutta myös haasteensa. Pohdimme pitkään, miten tavoittaisimme mahdollisimman laajalti kansalaisia ja saisimme luotua myös vuorovaikutusta. Pohdinnan pohjalta syntyi idea valtakunnallisesta livelähetyksestä. Lauantaina 29.8. klo 10-13 esitettävään striimaukseen osallistuvat kaikki poliisilaitokset ja -yksiköt, mutta siihen on myös kansalaisten mahdollista ottaa osaa ­- joko ennakkokysymyksillä, reaaliaikaisilla kysymyksillä tai vaikka tekemällä leikkimielisen testin Mikä poliisi sinusta tulisi? ja jakaa tuloksen Facebookissa, kertoo ylitarkastaja Ansa Jokiranta.

Striimissä käydään läpi poliisin toimintaa eri aihepiireittäin. Kolmen tunnin aikana keskustellaan muun muassa uudesta tieliikennelaista, ympäristörikollisuudesta sekä luottamuksesta ja turvallisuuden tunteesta poliisikoiria ja hevosia unohtamatta. Juontajina ja keskustelijoina toimivat poliisin virkamiehet ja -koirakin, mutta paikalla keskustelemassa on myös sisäministeri Maria Ohisalo ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Uudet toteutustavat syntyvät yhteistyöllä

Tänä vuonna perinteinen Helsingin Poliisisoittokunnan Poliisin päivän konsertti toteutetaan niin ikään striimattuna. Lauantaina 29.8. klo 13 katsottavissa olevassa konsertissa esiintyjinä ovat Paula Koivuniemi, Suvi Teräsniska ja Mikael Saari.

– Poliisisoittokunta tunnetaan lapsille ja nuorille suunnatuista valistuskonserteista ja niinpä lauantain konsertissakin kuullaan tervehdyksiä sidosryhmäkumppaneilta, jotka varsinkin koronaepidemian aikana ovat toimineen yhteistyössä poliisin kanssa, täydentää Poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

Striimien lisäksi Poliisin päivänä poliisilaitosten some-kanavissa on mahdollista seurata live-lähetyksiä ja katsoa ennakkoon valmisteltuja videoita poliisin paikallisesta toiminnasta, joista poliisilaitokset kertovat some-kanavissaan.

– Teemme tällaista enimmäistä kertaa ja on ollut hienoa nähdä, miten kaikki ovat lähteneet innolla mukaan ja venyneet omien mukavuusalueiden ulkopuolellekin. päivän toteutus onkin osoitus poliisin sisäisestä ja sidosryhmien välisestä yhteistyön voimasta. Vaikka ensi vuonna toivottavasti tapaammekin Poliisin päivän merkeissä kasvotusten, toivomme ”näkevämme” myös sinut mukana osana virtuaalista Poliisin päivää, tiivistää Jokiranta.

Tietoa poliisin päivän ohjelmasta ja some-kanavista: poliisinpaiva.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here