Kuljetusketjun työtä helpottavia palveluita uuteen Mercedes-Benz Sprinteriin

2.7.2018 10.06

Yritysten ajoneuvokalustoille räätälöidyt uudet Mercedes PRO -ratkaisut tulevat saataville yhtä aikaa Sprinterin lanseerauksen kanssa ja ovat tarjolla kaikille Sprinter-asiakkaille.

Mercedes PRO on Mercedes-Benz Vansin tuotemerkki kaikille kuljetusalan asiakkaiden päivittäisten liiketoimintojen nykyisille ja tuleville palveluille, ratkaisuille ja digitaalisille sovelluksille.

Mercedes PRO optimoi kuljetusten järjestelijän, ajoneuvon ja kuljettajan välisen kommunikoinnin.

Yhteydenpitoratkaisut mahdollistavat tilausten online-seurannan ja käytännössä reaaliaikaisen ajoneuvotiedon vastaanottamisen (paikannus, polttoainemäärä, huollon tarve jne.).

Ennakoivan huolto- ja korjaustarpeen arvioinnin ansiosta kaluston käyttöaste kasvaa ja tuottamattomat huoltovälit minimoidaan.

Samalla tuotetaan ajoneuvodataa liiketoiminta-analyysien tarpeisiin. 

Kaiken kokoiset kalustot hyötyvät näistä web-perustaisista palveluista.

Mercedes PRO –palvelujen tekninen perusta on LTE-kommunikaatioyksikkö, joka on asennettu kaikkiin Sprinter-malleihin. 

Moduuli muodostaa yhteyden kuljetusten järjestelijän web-perustaisen työkalun ja kuljettajan välille (Mercedes-sovellukset).

Näin yksittäisellä kuljettajalla on käytössään työvälineet, joilla kaluston tuotavuutta ja tehokkuutta voidaan parantaa.

Kahdeksan pakettia ja 18 palvelutoimintoa

Sprinterin lanseerauksen yhteydessä www.mercedes.pro –palvelussa on saatavilla kahdeksan telematiikkapakettia ja 18 erilaista palvelua.

Myyjä auttaa Mercedes-Benzin yritysasiakkaita valitsemaan ne Mercedes PRO –paketit, jotka parhaiten sopivat yrityksen ja sen ajoneuvokaluston tarpeisiin.

Valinta tehdään yritykselle tärkeiden parametrien kuten toimialan, kaluston koon, vuosittaisen ajokilometrimäärän ja reittisuunnittelun perusteella.

Palvelupakettien sisältö on seuraava

  • Optimized Assistance eli optimoitu huoltoavustin vuosihuoltojen ja kunnossapidon ajastamiseen ja ennakointiin. Parantaa kaluston käyttöastetta ja lyhentää seisonta-aikoja.
  • Efficient Fleet Management eli tehokas kalustonhallinta nopeaan ja joustavaan suunnitteluun. Tehostaa kaluston käyttöastetta tarkkojen sijainti- ja statustietojen ansiosta.
  • Improved Navigation eli kehittynyt navigointi optimoi reittisuunnittelua reaaliaikaisen liikenne- ja karttatiedon perusteella. Sisältää mahdollisuuden POI-paikkatiedon (Point of Interest) syöttämisen järjestelmään ajoneuvon määränpääksi.
  • Efficient Driving Style Analysis eli tehokas ajotavan arviointi kokoaa kuljettajan ajotapatietoa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi polttoaineenkulutuksen optimoinnissa.
  • Simplified Fleet Communication eli kommunikointiavustin optimoi yhteydenpidon kuljettajan ja kuljetusten järjestelijän välillä. Järjestelijä voi lähettää viestejä suoraan Mercedes PRO –sovellukseen ja aikatauluttaa toimintoja interaktiivisesti ja nopeasti.
  • Digital Records eli digitaalitallennus mahdollistaa kokonaisten reittien tallentamisen muistiin sekä ajoneuvon mahdollisen yritys- ja yksityiskäytön erottelemisen.
  • Mobile Vehicle Access eli mobiili ajoneuvon aukaisu ja lukitus tehostaa suojausta varkauksia vastaan sekä työprosesseja, koska auton tila voidaan tarkistaa ja ovet lukita etänä. Ovien avaaminen ilman avainta on myös mahdollista.
  • Data Interfaces Mercedes-Benz Vans eli Mercedes-Benz Vans –datayhteys integroi uuden Sprinterin käytössä jo oleviin kaluston hallintajärjestelmiin.

Mercedes PROn käyttö onnistuu myös niissä Sprinter-versioissa, joissa ei ole uutta MBUX-käyttöliittymää.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän