Kortittomat teinit pääsivät ajamaan yli 350 hevosvoimaisilla Porscheilla

18.5.2018 23.25

Suomessa toukokuun toisella viikolla järjestetyssä Porsche Young Driver Experience -kilpailussa etsittiin kolmea ajokortitonta nuorta, jotka pääsivät viettämään ainutlaatuista ratapäivää parhaan kaverinsa kanssa Porschen ratissa. 

Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa Suomessa, ja tänä vuonna teemana oli ystävyys ja elämysten jakaminen – Porschen urheiluautojen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Facebookissa Porsche Finlandin sivulla julkaistu kilpailu keräsi viikon aikana yli 1100 osallistujakommenttia ja herätti suuren määrän haaveilua myös täysi-ikäisten kuljettajien parissa.

Ehtona osallistumiselle oli 14-17 vuoden iän lisäksi yli 145 cm pituus ja luonnollisesti B-ajokortin puuttuminen.

Voittajat pääsivät ajamaan täysiverisiä Porsche -urheiluautoja Premier Parkin ajoharjoitteluradalla Porvoossa ammattikouluttajien ja liikenneopettajien opastuksella.

– Halusimme kilpailun tuovan esiin yhden urheiluautoilun parhaista puolista: unohtumattomien kokemusten tarjoamisen ja jakamisen. Porschen kaltaisella urheiluautolla ajaminen herättää vahvoja tunteita, ja on unelma niin monelle nuorelle kuin aikuisellekin. Ja mikä olisi parempaa kuin päästä jakamaan tämä kokemus itselle tärkeän ihmisen kanssa? Meillä on ilo tehdä näistä unelmista totta kilpailuvoittajille ja juhlistaa samalla Porschen 70v.-juhlavuotta, kommentoi Porsche Finlandin toimitusjohtaja Oscar Bernard.

Erikoisvarustellut Porsche Young Driver Experience -autot

Voittajien ajamat erikoisvarustellut 718 Cayman S, 911 Carrera, ja 911 Carrera S -malliset autot kuljetettiin erikseen Porschen pääkonttorilta Stuttgartista Suomeen.

Autojen varusteluun kuuluvat etumatkustajan puolella olevat opetuspolkimet, joiden avulla nuoren kuljettajan vieressä istuva Porsche Finlandin autokoulukumppanin, Driving Teamin ajo-opettaja voi huolehtia osaltaan kyydin turvallisuudesta.

Autojen suorituskyky on Porschen tapaan vaikuttava: keskimoottorinen, 350-hevosvoimainen 718 Cayman S kiihtyy 0-100km/h nopeuteen 4,4 sekunnissa, 911 Carreran lukemien ollessa 370 hv ja 4,2 sekuntia. Kolmikon tehokkaimman 911 Carrera S:n tuplaturbobokserimoottorin teho on 420 hevosvoimaa ja huippunopeus jopa yli 306 km/h, kiihdytyksen 0-100km/h viedessä vain 3,9 sekuntia PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla ja Launch Control -järjestelmällä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here