Konsepti Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta — autossa ei ole rattia!

Hyundain Prophecy-sähköautokonsepti on osa yhtiön ”Real Progress is in the Air”-brändivisiota. Se ilmentää Hyundain uusinta Sensuous Sportiness -muotoilufilosofiaa, josta saatiin ensimmäisiä maistiaisia vuosi sitten Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä Hyundai 45 -konseptiauton muodossa.

Nyt esitelty Prophecy-malli jatkaa tätä muotokieltä. Korostetun pitkä akseliväli ja lyhyet ylitykset on saavutettu uudenlaisella sähköautoarkkitehtuurilla.

Prophecyn muotoilu tarjoaa erinomaisen aerodynamiikan, jonka merkitys korostuu etenkin sähköautoissa.

Kuva: Hyundai.

Pyörien potkurimainen muoto pakottaa ilman virtaamaan auton korin reunoja pitkin, aivan kuten vesi virtaa kiven yli. Integroitu takaspoileri täydentää hyvää aerodynamiikkaa etenkin kovilla nopeuksilla.

Läpikuultavasta akryylista valmistetut osat tarjoavat näkymän auton sisäpuolen toiminnallisiin komponentteihin. Tämä tarkoituksellinen muotoilukeino löytyy muun muassa takaspoilerista, etuvaloista sekä auton kamerajärjestelmästä.

Vuosi sitten Hyundai 45 -konseptimallissa ensimmäistä kertaa nähdyt pikselimäiset ajovalot on tuotu myös Prophecy-konseptiin.

Kuva: Hyundai.

Tätä edistyksellistä valoteknologiaa hyödynnetään ajovaloissa, takavaloissa sekä spoilerissa. Pikselöidyt valoelementit ovat yksi Hyundain tulevien automallien tunnusomaisista piirteistä.

Prophecy-konseptin sähköautoidentiteetti näkyy myös helman alla, missä puskurin alle sijoitettu laaja ilmanottoaukko kuljettaa ilmaa ajoakkuja viilentäen, ja näin ajamisen ekologisuutta edelleen parantaen.

Kuva: Hyundai.

Autosta puuttuu ratti

Prophecyn matkustamossa on hyödynnetty sähköisen voimalinjan tarjoama tila ja pitkän akselivälin pohjaratkaisu täysimääräisesti.

Uudessa Prophecy-sähköautokonseptissa nähdään myös autonomiseen ajamiseen liittyvää teknologiaa.

Esimerkiksi ohjauspyörä on korvattu ohjaussauvalla, joka tarjoaa täysin uudenlaisen, mutta rauhoittavan tutunomaisen ohjaus- ja ajokokemuksen.

Kuva: Hyundai.

Joystick-ohjaussauvoja on autossa kaksi, joista toinen on sijoitettu keskikonsoliin ja toinen ovipaneeliin, jolloin auton hallinnointi onnistuu aina mahdollisimman mukavasta asennosta.

Lisäksi ohjaimista löytyy lukuisia painikkeita eri toiminnallisuuksille. Pohjimmiltaan tämä kuljettajan ja tietokoneen yhdistävä käyttöliittymä parantaa matkustajien turvallisuutta.

Ohjaussauvojen käyttö ohjauspyörän sijaan on antanut mahdollisuuden muotoilla auton ohjaamo täysin uudella tavalla niin, että matkustajilla on mahdollisimman avara näkyvyys.

Relax-ajotilassa matkustajilla ei ole käytännössä lainkaan visuaalisia esteitä. Mukavan lokoisassa istuma-asennossa matkustajat näkevät vain vaakasuuntaisen pilarista pilariin ulottuvan näytön sekä siivenmuotoisen kojelaudan.

Kuva: Hyundai.

Prophecy-konseptiauton sisätilat edustavat myös Hyundain tulevaisuudenvisiota sähköautoista, joissa yhdistyvät ympäristöystävälliset materiaalit ja muotoilu.

Ovien alalaitoihin sijoitetuista ilmanottoaukoista saadaan puhdistusteknologian avulla jatkuvasti raikasta ilmaa ohjaamoon. Lisäksi puhdistettu ilma kierrätetään takaisin auton ulkopuolelle.

Katso tästä muita juttuja Hyundaista.

Käytännössä lähipäästötön sähköauto siis puhdistaa ympäröivää ilmaa liikkuessaan.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!