Koiviston autolle 51 uutta Scania-bussia

24.1.2018 14.35

 

Scania Suomi toimittaa Koiviston Auto -konsernille 51 Scania Citywide LE Suburban -linja-autoa. 

Kahdeksan autoa tulee konsernin Koskilinjat Oy:lle Rovaniemen kaupungin sisäiseen liikenteeseen ja 43 Helsingin Bussiliikenne Oy:lle. 

– Tilaus on merkittävä kotimaiselle alihankinta- ja koriteollisuudelle, sillä osa toimituksesta valmistetaan Lahdessa SOE Busproduction Oy:n tehtaalla”, konsernijohtaja Antti Norrlin painottaa.

Sekä Helsingin Bussiliikenne Oy että Koskilinjat Oy kuuluvat Koiviston Auto -konserniin. 

Lue tästä lisää Scania-uutisia.

Helsingin Bussiliikenteelle toimitetaan sekä kaksi- että kolmiakselisia linja-autoja. Kaksiakselisten autojen alustatyyppi on K280UB4x2 ja niissä on 7 litran moottori. Autot ovat 12,9 metriä pitkiä, istuinpaikkoja on 44. Busseja toimitetaan 18 kappaletta.

Helsingin kaupunkiliikenteeseen tulevat 25 kolmiakselista teliautoa ovat alustatekniikaltaan mallia K280UB6x2*4. Niissä on 9 litran moottori ja autojen pituus on 14,5 metriä. Istuinpaikkoja on 52. Linja-autojen varusteluun kuuluvat muun muassa usb-latauspistokkeet matkustamossa.

Koskilinjat Oy:lle toimitetaan Rovaniemen sisäiseen liikenteeseen kahdeksan kaksiakselista Scania Citywide LE Suburban -bussia. Autot rakennetaan K280UB4x2 -alustalle ja niissä on 7-litrainen moottori. Autojen kokonaispituus on 13 metriä ja istuinpaikkoja on 49. Linja-autot on varusteltu muun muassa pehmustetuin korkeaselkänojaisin matkustajapenkein.

Scania Citywide LE Suburban -linja-auto esiteltiin keväällä 2017. Loppuvuonna 2017 sen tilauskanta Euroopassa oli runsaat 200.

Scania Citywide LE Suburbania valmistetaan Scanian tehtailla Slupskissa Puolassa ja Lahdessa Suomessa.
 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here