Kempower haluaa pysyä Lahdessa

Kempower, Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys Ladec Oy ovat solmineet yhteisen kasvusopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on huomioida ja ennakoida Kempowerin nopean kasvun tarpeita pitkällä aikavälillä ja varmistaa Lahden kaupungin tarjoamien ratkaisujen oikea-aikaisuus ja laajuus.

– Lahti on ylpeästi Kempowerin kotikaupunki. Haluamme varmistaa yhtiön kasvun edellytykset Lahdessa jatkossakin. Lahdesta on nopeasti muodostunut koko Suomen sähköisen liikenteen kasvukeskus ja Kempower on tämän kehityksen moottori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

– Nopea kasvu vaatii paljon niin yritykseltä kuin kaupungiltakin. Sopimuksella pyrimme takaamaan, että kasvun edellytykset ovat Lahdessa paremmat kuin missään muualla.

Sopimuksessa Kempower sitoutuu arvioimaan kasvuinvestointien osalta Lahden kaupungin ja Lahden seudun tarjontaa. Kaupunki kehittää Kempowerin toimipisteiden saavutettavuutta joukkoliikenteellä ja liikennejärjestelyillä sekä edistää Kempowerin osaavan työvoiman saatavuutta sekä helpottaa paikkakunnalle muuttoa.

Lahden kaupunki laatii myös vuoden 2023 aikana julkisen tilan latausstrategian ja kehittää sähköistä liikennettä yhteistyössä Kempowerin kanssa.

Yhteistyösopimus kattaa myös yhteistyön Lahden alueen oppilaitosten ja LUT-yliopiston kanssa. Kempower ja LUT-yliopisto avaavat uuden sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen Lahden kampukselle vuonna 2023.

Uuden tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.

– Kempowerin juuret ovat Lahdessa. Olemme lyhyessä ajassa rakentaneet onnistuneesti Lahden seudulle tuotantoa, alihankintaketjun sekä tutkimus- ja kehitystoimintaa. Mikä tärkeintä, olemme onnistuneet rekrytoimaan Lahden seudulta Kempowerille taitavia osaajia. Tärkeä osa yhteistyösopimusta onkin tukea rekrytointejamme Lahdessa ja sujuvoittaa kempowerilaisten arkea, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempower avaa uuden tuotantolaitoksen Lahteen asteittain vuonna 2024. Uusiin tiloihin sijoitetaan tuotannon lisäksi myös muun muassa tuotekehitystä ja toimistotiloja.

Lahden laajennus kaksinkertaistaa Kempowerin tuotantotilat Lahdessa ja on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Kempower harkitsee edelleen mahdollista tarvetta lisäkapasiteetille Euroopassa.

Katso tästä muita Kempower-juttuja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän