Kempower avaa ensi vuonna uuden tehtaan pikalatausratkaisuille Lahteen

Sähköajoneuvojen latausratkaisuja valmistava Kempower laajentaa toimintojaan ja avaa uuden tuotantolaitoksen Lahteen. Yhtiö on allekirjoittanut tilavuokrausta koskevan aiesopimuksen, joka käsittää yhteensä noin 10 000 neliömetriä uuta tilaa sekä option tilojen laajentamiseen tulevaisuudessa. Kempower arvioi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen vuosien 2024–2025 aikana.

Uusiin tiloihin sijoitetaan tuotannon lisäksi myös muun muassa tuotekehitystä ja toimistotiloja. Uusi tuotantolaitos avataan asteittain vuoden 2024 aikana, ja käytettävä tila kaksinkertaistaa Kempowerin tuotantotilat Euroopassa.

Lahden laajennus on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Kempower harkitsee edelleen mahdollista tarvetta lisäkapasiteetille Euroopassa.

Kempowerin uudet tilat sijaitsevat Isku Centerissä Lahden Mukkulassa. Kiinteistö on toiminut aikaisemmin kokonaisuudessaan Iskun huonekalutehtaana. Nyt tiloissa toimii Iskun lisäksi mm. LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT yliopisto sekä muita yrityksiä.

Tilavalinta perustui muun muassa tilojen soveltuvuuteen ja laajentamismahdollisuuksiin. Osapuolet suunnittelevat ja rakentavat uudet tilat Isku Centeriin tiiviissä yhteistyössä.

Kempower laajentaa myös yliopistoyhteistyötä Lahdessa avaamalla uuden tutkimuskeskuksen LUT yliopiston Lahden kampukselle vuoden 2023 aikana.

Tutkimuskeskus sijaitsee samalla kiinteistöllä Kempowerin uusien tilojen kanssa. Paikallinen yhteistyö tarjoaa arvokkaita resursseja ja tuottaa uutta tutkimustietoa yhtiön kansainvälisen kasvun tukemiseen.

Kempowerin tilojen laajentaminen Lahdessa on osa yhtiön kasvustrategiaa ja tavoitetta olla alan viiden suurimman toimijan joukossa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Tämän vuoden loppuun mennessä yhtiö avaa myös uuden tuotantolaitoksen Durhamiin, Pohjois-Carolinaan.

Lahteen avautuu sähköisen liikenteen tutkimuskeskus

Kempowerin Yhdysvaltalaisiin latausasemiin Teslan latausstandardi

Kempowerille yli 15 miljoonan tilaus Britanniasta!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän