Käytettyjen autojen kysyntä ennakoi autokaupan vilkastumista

Vuonna 2019 Suomessa myytiin noin 625 000 käytettyä henkilöautoa. Kaiken kaikkiaan lähes joka neljäs liikennekäytössä ollut henkilöauto vaihtoi viime vuonna omistajaa, selviää Autoalan tiedotteessa.

Määrä oli noin 9 000 autoa pienempi kuin vuonna 2018, jolloin myös uusia autoja myytiin selvästi enemmän kuin vuonna 2019.

Noin puolet käytettyjen autojen kaupasta on autoliikkeistä hankittuja autoja ja noin puolet kuluttajien välistä kauppaa.

Käytettynä myytyjen henkilöautojen keski-ikä oli viime vuonna 13,3 vuotta.

Autoliikkeestä hankittujen käytettyjen autojen keski-ikä oli noin 9,5 vuotta ja kotitalouksien välisissä käytettyjen autojen kaupoissa autojen keski-ikä kohosi hieman yli 17 vuoteen.

Kotimainen käytettyjen henkilöautojen kysynnän trendi on viime vuosikymmenen maltillisten ensirekisteröintivuosien aikana seurannut uusien autojen kaupan trendiä.

Uuden ja käytetyn auton kaupan välillä on tärkeä yhteys, sillä uuden auton ostajalta vapautuu useimmiten käytetty auto automarkkinoille.

Tammi-helmikuussa 2020 käytettyjä henkilöautoja myytiin noin 96 000. Käytettyjen henkilöautojen kauppa on alkuvuonna ollut noin 3,1 prosenttia viime vuoden alkua vilkkaampaa.

Käytettyjä pakettiautoja myytiin Suomessa viime vuonna noin 73 000 ja käytettyjä kuorma-autoja noin 18 000.

Käytettyjä pakettiautoja on tammi-helmikuussa myyty 12 300, joka on 7,1 prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here