Katutaideteos hiljensi autoilijoiden nopeuksia Espoon Kauklahdessa

Liikenneturvallisuutta ja katutaidetta yhdistävä teos Kauklahdessa onnistui Espoon kaupungin toteuttamien tuoreiden mittaustulosten perusteella laskemaan autoilijoiden vauhtia.

Kauppamäen pihakadulle valmistuneen teoksen ansiosta ylinopeutta ajavien määrä väheni 7 prosenttiyksikköä ja etenkin räikeiden ylinopeuksien määrä väheni voimakkaasti.

Autoklinikan, Espoon kaupungin, Kauklahti-seura ry:n ja Mimmit peinttaa -kaupunkikulttuuriyhdistyksen yhdessä toteuttama katutaideteos on saanut osakseen paljon huomiota Kauklahdessa.

Positiivisen palautteen lisäksi Espoon kaupungin toteuttamat nopeusmittaukset vahvistivat, että keskinopeudet ovat teoksen alueella hidastuneet.

– Kun toukokuussa kadulla yli 62 % ajoi ylinopeutta, niin nyt vastaava luku oli 55 %. Suurin osa ylinopeuksista on lieviä ja keskinopeus alueella oli 21 kilometriä tunnissa, mikä on lähempänä alueen 20:n rajoitusta, projektipäällikkö Anna Jokinen Espoon kaupungilta kertoo.

Autoklinikan myyntijohtaja Pentti Oksanen sanoo, että tulokset kannustavat toteuttamaan vastaavia liikenneturvallisuutta ja taidetta yhdistäviä teoksia myös jatkossa.

Nopeuksien alenemiseen saattoi osapuolten mukaan vaikuttaa myös yleisen tietoisuuden lisääntyminen pihakadun nopeusrajoituksesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here