Katso video: Pelkää sidonta ei pidä peräkärryn kuormaa paikallaan!

4.4.2018  20.20

Kun tavaraa kuljettaa peräkärryllä, on kuormauksessa oltava huolellinen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) ja Liikenneturva järjestivät maaliskuussa testipäivän kevytperäkärryjen kuorman varmistuksesta.

Testitilaisuudessa tutkittiin kallistuskokeilla sitä, mikä merkitys kuorman tuennalla on jarrutustilanteessa.

– Kuorman tukeminen peräkärryn etulaitaan vähentää kuorman liikettä ja kuormaliinoihin kohdistuvia voimia. Kallistuskokeessa todettiin, että pelkkä ylisidonta ei pidä kuormaa paikallaan, ellei sitä ole tuettu peräkärryn etulaitaan, kertoo Liikenneturvan koulutusohjaaja Tomi Rossi.

Jos kuormaa ei voida tukea etulaitaan, niin kuorman eteenpäin suuntautuva liike on estettävä muulla tavalla, esimerkiksi valjassidonnalla. Kallistuskoe demonstroi kuorman käyttäytymistä jarrutustilanteessa.

Huomautus: Voimia mitattaessa mittaustulos luetaan newtoneina. Monissa kuormausliinojen myyntipakkauksissa niiden kesto kuitenkin ilmoitetaan massan yksiköllä, eli kilogrammoina. Vaikka kilogramma ei ole voiman mitta, voidaan puhua kansankielisesti, kuinka monta kiloa liina kestää ”roikottaa” maan painovoimassa. Jos kuormaliinan kestävyys on ilmaistu newtoneina (N), niin sitä vastaava massa kilogrammoina saadaan karkeasti jakamalla luku kymmenellä. Ilmiön hahmottamiseksi kuluttajille käytetään tässä tekstissä kilogrammoja kuvaamaan kuormaliinan kestävyytt

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here