Kartingin MM-mitalisti rallicross-auton rattiin Kouvolassa

Oliver Solberg.

24.8.2018 10.12

Rallycross Festival Kouvola on houkutellut useita kovatasoisia kuljettajia ottamaan mittaa toisistaan ja itsestään Tykkimäen moottoriradalle elokuun 25.-26. päivä.

Rallicrossin SM-sarjan päätöskilpailun lisäksi estradilla nähdään kovatasoinen RallyX Nordic -sarja. SuperCar-luokkaan ilmoittautuneiden vanhojen mestareiden lisäksi RX Academy -luokassa nähdään kansainvälisesti meritoitunut tähti, kun Juho Valtanen pääsee näyttämään kyntensä rallicross-auton ratissa.

Kartingin puolella viime vuonna MM-pronssia ajanut Valtanen odottaa innolla uutta haastetta.

– En itseasiassa ole ollut edes aiemmin paikalla rallicross-kisassa, mutta upean näköinen kontaktilaji on kyseessä. Kontaktia on ainakin enemmän kuin kartingin puolella. Uskon, että pystyn taistelemaan Kouvolassa hyvistä sijoituksista, toteaa 22-vuotias Valtanen.

RX Academy -luokassa kilpa-autona on kaikilla identtinen Renault Clio RS RX, mikä takaa tasaisen kamppailun nuorten, eteenpäin urallaan pyrkivien kuljettajien välillä.

16-vuotias superlahjakkuus

Kun puhutaan Rallycross Festival Kouvolan mielenkiintoisimmista kuljettajista, niin voitaneen nostaa esille vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika, vasta 16-vuotias Oliver. Hän on varmasti Kalle Rovanperän ohella yksi lupaavimmista rattitaitureista koko maailmassa.

Norjalainen ajaa isänsä entisellä MM-sarjan Citroen DS3 -SuperCarilla, ja on onnistuessaan erittäin vahvoilla voittotaistelua ajatellen.

Vaikka nuorukainen on kilpaillutkin vasta kaksi kautta rallin ja rallicrossin parissa, on menestystä tullut jo heti ensimmäisistä kilpailuista lähtien.

Latvian rallisarjasta palkintokorokesijoituksia on jo kasapäin, mutta myös rallicrossin pohjoismaisessa RallyX Nordic -sarjassa Solberg on yksi SuperCar-luokan suurimpia suosikkeja, kun tarkastellaan mestaruustaistelua.

Kilpailemisen Solberg aloitti kuitenkin jo kahdeksan vuotta sitten crosskartin ratissa, ja tuolloin hän nappasi mestaruudet lähes jokaisesta sarjasta, jossa kävi esittelemässä lahjojaan.

Kun RallyX Nordic -sarjan karavaani suuntaa viikonloppuna Tykkimäelle, on luvassa erittäin jännittävä, ellei jopa ratkaiseva kilpailu mestaruustaistelua ajatellen. 

Solberg on neljän ajetun osakilpailun jälkeen tasapisteissä sarjan kärkipaikalla yhdessä Thomas Bryntessonin kanssa.

Solbergilla on edessään normaalia kiireisempi viikonloppu, sillä ennen sunnuntain Rallycross Festivalia hän osallistuu perjantaina starttaavaan kaksipäiväiseen Latvian rallisarjan viidenteen osakilpailuun, Louna-Eesti Ralliin, joka ajetaan Virossa.

Tähän kun lisätään vielä kaikki suomalaiset SuperCar-luokan huippukuljettajat, jotka nuorukainen kohtaa Kouvolassa, ei hän usko pääsevänsä koitoksesta helpolla.

Lauantaina radalla nähdään SM-luokista Autokrossi, SRC ja Crosskart. 

Sunnuntaina vauhdissa ovat sekä kotimaiset että RallyX Nordicin SuperCarit sekä RX Academy ja niin ikään RallyX Nordicin Supercar Lites -luokka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän