Kaasuaseman avaus vilkastuttanut kaasuautojen kauppaa

Energiayhtiö Gasum on avannut Seinäjoelle ensimmäisen kaasutankkausaseman. Elokuussa avautunut asema palvelee sekä henkilöautoja että raskasta liikennettä.

Kaasuautojen kysyntä alueella on aseman avautumisen myötä kasvanut kovasti, ja vähäpäästöisestä ja edullisesta polttoainemuodosta ovat kiinnostuneita niin yksityisautoilijat, kunnat kuin kuljetusyrityksetkin.

Seinäjoen kaasutankkausasema avautui elokuussa Roveksen teollisuusalueelle. Uudella asemalla on mahdollista tankata henkilö- ja jakeluautoille tarkoitettua maa- ja biokaasua (CNG/CBG) sekä raskaalle liikenteelle soveltuvaa nesteytettyä maa- ja biokaasua (LNG/LBG).

Kaasuautoilun suosio on monen muun Euroopan maan tapaan kasvussa myös Suomessa.

Tällä hetkellä kaasuautomalleja löytyy muun muassa Audilta, Seatilta, Skodalta ja Volkswagenilta.

Uuden tankkausaseman avautuminen on vilkastuttanut kaasuautojen kysyntää myös Seinäjoella toimivassa Käyttöautossa.

– Kaasuauto on järkevä valinta autoilijalle, joka arvostaa vähäpäästöisyyttä ja edullisia kustannuksia. Maltillinen hankintahinta, polttoaineen edullisuus sekä mahdollisuus ajaa myös bensiinillä kaasuasemaverkoston ulkopuolella tekevät kaasuautoilusta houkuttelevaa, toteaa Käyttöauton toimitusjohtaja Jyrki Viitala.

Seinäjoen aseman avautumista juhlitaan 3.–6. lokakuuta osoitteessa Piirturiväylä 1.
Avajaisten aikana bio- ja maakaasua saa tankata asemalla euron kilohintaan, jolloin kaasutankkauksen vertailulitrahinnaksi muodostuu vain 0,641 €/litra.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here