Jussi-Petteri Leppihalme lähellä voittoa EM-rallicrossissa Belgiassa

16.5.2017 14.35

Jussi-Petteri Leppihalme ajoi sunnuntaina kolmanneksi rallicrossin Super1600-luokan EM-osakilpailussa Belgian Mettetissä.

Suomalaistalli Set Promotionin Renault Twingolla ajava Leppihalme voitti yhden alkuerän, ja selvisi semifinaalivaiheeseen kolmantena kuljettajana. Semifinaalissa Leppihalme ajoi toiseksi ja ansaitsi finaaliin lähtöpaikan toiseen riviin.

– Vauhti oli oikeastaan ihan hyvää, mutta kaikenlaista pientä harmia oli koko ajan. Finaalissa sain aivan unelmalähdön ja pääsin kilpailun kärkeen. Palan matkaa finaalia johdin, mutta sitten takaa Artis Baumanis pukkasi minut nurmikolle. Pääsin kuitenkin jatkamaan vielä kolmantena. Lopulta Baumanis sitten kaatoi autonsa, ja tuli punainen lippu ja finaali jäi siihen. Voitto oli siinä timanttitarjottimella jo tyrkyllä, mutta vähästä se nyt jäi kiinni, Leppihalme totesi.

Finaalin voitti Kasparas Navickas (LTU, Skoda Fabia) ennen Janno Liguria (EST, Skoda Fabia) ja Leppihalmetta.

Kilpailu Super1600-luokassa on tasainen. Kahden osakilpailun jälkeen Leppihalme ja Baumanis jatkavat kolmatta paikkaa 44 pisteellään. Navickas johtaa (50 p.) ja Ulrik Linnemann (DEN, Peugeot) on toisena (45 p.).

EM-sarja jatkuu kesäkuun lopussa Ruotsissa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän