Suomalaisella moottorilla voitettiin Time Attackin maailmanmestaruus

Suomalaisella Thor-kilpamoottorilla voitettiin Australiassa Time Attack-kilpailun maailmanmestaruus ensimmäisellä yrittämällä. Samalla rataennätys parani yli sekunnilla.

Elmer Racingin suunnittelema ja valmistama 1500 hevosvoiman Thor-kilpamoottori on Elmer Racingin tiedotteen mukaan tehopainosuhteeltaan ainutlaatuinen.

Time Attack on Formuloiden jälkeen nopein rataluokka maailmassa ja esimerkiksi suomalaisten ratojen rataennätykset ovat Time Attack -kuljettajien hallussa.

Maailman isoin ja katsotuin Time Attack kisa tunnetaan World Time Attack Challenge -nimellä (WTAC).

Katso myös: Suomessa kehitetään huipputehokas kilpa-auto – maksimiteho 1 500 hv!

Maailmanmestaruuden voitti Thor-moottorilla australialainen RP968, mikä on Porsche 968 vakiokorin pohjalle rakennettu Time Attack Pro-luokan kilpa-auto (vastaa säännöiltään Suomen Unlimited-luokkaa).

RP968:n omistaja Rod Pobestek on kerännyt tiimiinsä parhaimmat motorsport-osaajat maailmalta.

Pobestek otti yhteyttä Elmer Racingiin vuonna 2016 netistä löytämiensä referenssien perusteella. Oskar Elmgren (Elmer Racing) tapasi Pobestekin kanssa samana vuonna WTAC-kilpailujen yhteydessä Sydneyssä ja keskustelut päätyivät Thor-moottorin tilaamiseen parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Thor hakee haastajaa somessa

Elmer Racing haluaa Thorista kaikkien aikojen korkeinta tehopainosuhteen omaavaa ratamoottoria.

1500 hevosvoiman ja 106 kilon painolla Thor on hyvissä asemissa. Mutta kattavaa listaa olemassa olevista tai historiallisista moottoreista ei ole olemassa.

Elmer Racing hakee siksi somessa hastagilla #beatThor tietoa muista hyvistä tehopainosuhde ratamoottoreista.

– Tähän mennessä parhaimmat löydetyt moottorit ovat Formula1 V10 -moottori ja Nissanin ultrakevyt Le Mans -moottori, jotka kumpikin tosin häviävät Thorille, kertoo Elmgren.

Osallistumisohjeet ja säännöt: https://elmerracing.com/bulletins/41-bounty-power-to-weight-ratio

Vuodesta 2019 tulee vieläkin vauhdikkaampi

Elmer Racing osallistuu ensi vuoden Time Attackin MM-kilpailuihin myös omalla autollaan (er8). Täten ensi vuonna radalla tullaan näkemään vähintään kaksi Thor-moottorilla varustettua Unlimited-luokan Time Attack-autoa.

Mahdollisesti Thor-moottori tulee olemaan myös kiihdytyskäytössä, jolloin tehontuottokykyä arvellaan olevan noin 3000 hv.

https://www.worldtimeattack.com/
https://elmerracing.com

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

3 KOMMENTIT

  • Elmer Racing vastasti kysymykseen näin:

   ”Thor moottorilla oli tarkoitus ajaa jo 2017 RP968:ssa, mutta tiimi vaihtoi silloin vanhan moottorin tilalle koska aikaa oli liian vähän.

   2018 ajoi RP968 WTAC kilpailu kokonaisuudessaan Thor moottorilla. (koko vuonna 2018 ei ollut RP968:ssa kuin Thor moottori)

   Ehkä lukija on sekoittanut uutista 2017 vuoden tietoihin.

   terv,
   Oskar”

   • Sittenhän on jo näyttöjäkin suomalaisesta osaamista! Hyvä olla väärässä tällä kertaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here