Jatkossa Suomeen voi tulla uudenlaisia matkailuautoja

29.8.2018 09.28

Matkailuajoneuvoalan myynti on kehittynyt hyvin ja matkailuajoneuvojen käyttäjäkunta laajenee jatkuvasti, todetaan Lahden messujen tiedotteessa. 

Matkailuajoneuvojen laajentunut käyttäjäkunta on yksi syy alan myynnin pidempiaikaiseen positiiviseen kehitykseen. Monimuotoiseen harrastamiseen soveltuva matkailuajoneuvo on nyt entistä useamman hankintalistalla.

Autoverolain muutos, joka tarkensi autoverottoman matkailuauton kriteerejä, koetaan alalla positiivisena muutoksena.

– Muutokset mahdollistavat matkailuautomallistojen laajentamisen. Tämä on toimialalle positiivinen asia, jonka vaikutukset nähdään vähän pidemmällä aikavälillä, toteaa Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Bo Karlsson.

– Jatkossa uusien matkailuautojen valikoimiin Suomessa voi tulla sellaisia malleja, joita aiemmin ei voitu rekisteröidä autoverottomiksi matkailuautoiksi, jatkaa Karlsson.

Karlsson on tyytyväinen matkailuvaunumyynnin kääntymiseen positiiviseksi tämän vuoden aikana.

– Tähän positiiviseen kehitykseen lienee useita syitä, joista ainakin yksi on vaunumallistojen pohjaratkaisujen kehittyminen paremmin asiakastarpeiden mukaisiksi, kertoo Karlsson. Hänen mukaansa etenkin vaunujen etuosaan tehdyt keittiöt ovat nyt ostajien suosiossa.

Alan messutapahtuma Lahdessa järjestettävä Caravan avaa ovensa tänä vuonna jo torstaina tarjoten messuvieraille yhden päivän enemmän aikaa tutustua tapahtuman tarjontaan. Tapahtuma järjestetään 20.-23. syyskuuta.

Yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa toteutettava Caravan on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely.

SF-Caravan Lahden seudun järjestämä perinteinen yhteistapaaminen, yöpymiset läheisillä leirintäalueilla ja lähialueilla sekä päivävierailut matkailuajoneuvoilla keräävät messuviikonlopuksi Lahden seudulle yli 2500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea.

Messutapahtumassa vierailee vuosittain noin 18 000 kävijää.

www.lahdenmessut.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here