Italialaiselta kuljetusliikkeeltä jättimäinen Volvo FH I-Save -tilaus

Ympäristönäkökulmat korostuvat jatkuvasti kaikilla toimialoilla. Liikenteen osalta merkittävimmät ponnistukset ympäristön kannalta ovat toimialan yhteiset tavoitteet CO2-päästöjen vähentämiseksi.

Vaihtoehtoiset käyttövoimat, kuten kaasu- ja sähkö, valtaavat koko ajan alaa enemmän, mutta on tärkeää panostaa myös perinteisen diesel-tekniikan ympäristönäkökulmiin, sillä diesel tulee toimimaan merkittävänä käyttövoimana vielä vuosia eteenpäin, todetaan Volvo Trucksin tiedotteessa.

Volvo Trucks lanseerasi keväällä 2019 polttoaineen säästämisen kannalta olennaisia edistysaskeleita ottavan uuden sukupolven Volvo I-Save -toiminnon, jonka sydän polttoainesäästössä on Volvo D13TC -moottori.

Se on Volvon tiedotteen mukaan yhtiön tähän mennessä polttoainetehokkain moottori.

I-Save -toiminnolla varustettua D13TC -moottoria on saatavissa Volvon FH -kuorma-autoon ja toiminto on parhaimmillaan kaukokuljetuksissa, jossa se vähentää Volvon mukaan polttoainekuluja jopa 10 prosenttia.

I-Savella voi ajaa pidempään pienemmillä kierroksilla ja suuremmalla vaihteella, joten ajokokemus on tasainen ja hiljainen. Myös vääntöä saa käyttöön laajalla alueella.

Jättikaupat Italiassa

Italialainen kuljetus- ja logistiikkayhtiö Lannutti Group on vahvistanut 1000 uuden polttoainetta säästävällä I-Save -toiminnolla varustetun Volvo FH -kuorma-auton jättitilauksen.

Lannutti Groupin tavoitteena on vähentää polttoaineenkulutusta 10 prosentilla ja pienentää hiilidioksidipäästöjä. Lannutti Group toimii kahdeksassa Euroopan maassa 1800 kuorma-auton voimin.

Yrityksen päätös hankkia tuhat uutta Volvo FH -kuorma-autoa pohjautui vuoden kestäneeseen polttoainetestaukseen, jossa vertailtiin I-Savella varustettua uutta Volvo FH -kuorma-autoa muihin kuorma-autoihin.

Tuloksena oli Volvon mukaan 10 prosentin vähennys polttoaineenkulutuksessa verrattuna muuhun testikalustoon.

Lannuttin uudet Volvo FH I-Save -kuorma-autot toimitetaan yritykselle vuosien 2021 ja 2022 aikana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here