Ionityn kolmas suurteholatausasema tulee Hämeenlinnaan

Kolmas Suomen nopeimmista sähköautojen latausasemista avataan Hämeenlinnaan K-Citymarket Tiiriön pihalle marraskuussa.

Ionity ja K-ryhmä tarjoavat kolmostietä kulkeville sähköautoilijoille jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaammat suurteholatauspisteet. Rakennustyöt on aloitettu Hämeenlinnassa tänään.

Ensimmäisessä vaiheessa suurteholatausasemalle tulee latauspisteet kahdelle autolle kerrallaan, mutta latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa kuuteen.

Markkinoiden nopeimmat Ionityn suurteholatauspisteet tarjoavat 350 kW:n lataustehon sähköautoille. Mikäli ladattava auto voi hyödyntää suurteholatauspisteen koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan.

K-Citymarket Tiiriön suurteholatausasema kuuluu Ionityn eurooppalaiseen verkostoon ja se täydentää Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

Lokakuun aikana Ionity ja K-ryhmä avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle. Toinen suurtehoasemista avataan marraskuussa Lahteen Neste K Kariston pihalle.

Ionityn suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja.

Sähköauton lataaminen maksaa Ionity-sovelluksessa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen Ionityn hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta.

Latauksen voi maksaa Ionity-sovelluksessa, K-Lataus-sovelluksessa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

Ionity on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 149 latausasemaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu tämän vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä IONITY:n kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

www.ionity.eu
www.k-lataus.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here