Hyundai Kona on nyt hinnoiteltu, halvin malli maksaa alle 22 000 €

15.2.2018 14.59

 

Suomeen juuri saapunut kompakti SUV Hyundai Kona täydentää merkin SUV-mallistoa. 

Täysin uusi Hyundai Kona on 4 165 mm pitkä, 1 800 mm leveä ja 1 565 mm korkea. Akseliväli on 2 600 mm.

Uudet kaksoisajovalot korostavat persoonallista ulkonäköä: led-päiväajovalot on sijoitettu led-ajovalojen yläpuolelle. 

Konan korin ja katon kaksivärivalikoiman ja kymmenen selvästi erottuvan ulkovärin ansiosta on mahdollista personoida mieluisin kokonaisuus monen vaihtoehdon valikoimasta.

Matkustamon värivalikoimaan kuuluu neljä tehosteväriä ja niiden kanssa yhteen sopivat istuinten ja ohjauspyörän verhoilun koristetikkaukset.

Alkuvaiheessa kaksi moottoria

Hyundai Konaan on tuotannon alkaessa valittavana kaksi pientä bensiiniturboa.

1,0 l T-GDI-moottorin yhteydessä on 6-vaihteinen käsivaihteisto. Moottorin suurin teho on 120 hv (88 kW), vääntömomentti 172 Nm ja yhdistetty polttoaineenkulutus: 5,2 l/100 km, yhdistetty CO2: 117 g/km.

Vaihtoehtona on valittavissa 1,6 l T-GDI-moottorin (177 hv, 130 kW, 265 Nm) sekä Hyundain valmistaman 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston ja nelivedon yhdistelmä.

Konan neliveto avustaa kuljettajaa kaikissa ajo-olosuhteissa. Se antaa enimmillään 50 % väännöstä takapyörille ajettaessa esimerkiksi vaativissa olosuhteissa kuten lumella tai soralla.

Nykyaikaiset avustimet

Uuden Hyundai Konan monipuoliseen turvavarusteluun kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistustoiminnolla, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kaista-avustin, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, staattinen kaarrevalo sekä kaukovaloassistentti.

Hyundai Konassa esitellään ensimmäistä kertaa Hyundain uusi tuulilasinäyttö, jossa kaikki olennaiset ajotiedot heijastetaan suoraan kuljettajan näkökenttään.

Suuressa 8-tuumaisessa tuulilasinäytössä on Hyundain mukaan kirkas kuva, jonka ansiosta tiedot näkyvät kuljettajalle helposti myös päivänvalossa.

Hyundain uutuuteen on saatavana lisävarusteena tietoviihdejärjestelmä kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä, joka sisältää navigointi-, media- ja verkkotoiminnot.

Järjestelmä tukee Apple Carplay- ja Android Auto -toimintoja. Navigointijärjestelmään kuuluu maksuton Live Services -palvelu 7 vuodeksi, johon kuuluvat reaaliaikainen tieto säästä, liikenteestä, nopeuskameroista sekä huomion arvoisista matkakohteista.

Konaan on mahdollista myös valita 7-tuumaisella näytöllä varustettu Display Audio -järjestelmä. Järjestelmän avulla myös perusvarustetason ostajat saavat käyttöönsä verkkoon yhdistetyt palvelut.
 
Alkaen-hinnat

1,0 T-GDI 6MT Comfort                    21 990 €
1,0 T-GDI 6MT Style                          24 990 €
1,6 T-GDI 4WD 7DCT-aut. Comfort 29 990 €
1,6 T-GDI 4WD 7DCT-aut. Style       32

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here