Hyundai kehittää auton, joka voi myös kävellä!

Kuva: Hyundai.

Hyundai on esitellyt kävelevän auton konseptin. Kävelevä auto on tarkoitettu esimerkiksi pelastustoimeen.

Katastrofin tapahtuessa ensimmäiset 72 tuntia ovat kriittisimmät uhrien pelastamiseksi. Usein esimerkiksi maanjäristyksen tai tulvan tuhoamalle alueelle pääseminen on kuitenkin hidasta, mikä vähentää uhrien mahdollisuuksia selviytyä.

Suuri tarve tehokkaalle, nopealle ja selviytymiskykyiselle avustusajoneuvolle sai Hyundain kehittämään maailman ensimmäisen ajoneuvon, jossa on liikuteltavat jalat.

Kuva: Hyundai.

Elevate on ensimmäinen Ultimate Mobility Vehicle (UMV), jossa yhdistyvät sähköautojen ja robottien teknologia. Sen ansiosta Elevate pystyy etenemään haastavammassa maastossa kuin paraskaan perinteinen offroad-ajoneuvo.

Elevaten konsepti perustuu modulaariselle sähköauton pohjalevylle, johon voidaan yhdistää monenlaisia korirakenteita tarpeen mukaan.

Ajoneuvon robottijaloissa on pyörännapoihin sijoitetut ajomoottorit, ja kokonaisuutta hallitaan viimeisimmällä tekniikalla.

Ratkaisun ansiosta ajoneuvo pystyy ainutkertaisesti jäljittelemään sekä nisäkkäiden että matelijoiden kävelytyyliä ja liikkumaan kaikkiin suuntiin.

Kuva: Hyundai.

Tarvittaessa ajoneuvon jalat taittuvat ajomoodiin, jolloin voimansyöttö nivelille katkaistaan ja passiivijousitus minimoi energiankulutuksen. Tämän ansiosta Elevate kykenee etenemään myös maantienopeuksilla muiden ajoneuvojen tavoin.

Mikään muu ajoneuvo ei kuitenkaan pysty ylittämään 1,5-metristä seinää tai samankokoista aukkoa tiessä eikä kävelemään kumpuilevassa maastossa tai yltämään viisimetriseen raideleveyteen samalla kun kori matkustajineen pidetään täysin vakaana.

Pyörien ja nivellettyjen jalkojen yhdistelmä antaa liikkuvuudelle kokonaan uuden merkityksen yhdistämällä suuremman kävelynopeuden, ainutlaatuiset ajoasennot sekä mahdollisuuden liikuttaa jokaista jalkaa myös kiertoliikkeillä.

Kuva: Hyundai.

Elevaten ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa:

  • Robottijalat, joissa on sisäänrakennetut moottorit
  • Kyky liikkua kaikkiin suuntiin ja jäljitellä sekä nisäkkäiden että matelijoiden kävelyä
  • Kyky ylittää 1,5-metrinen pystysuora seinä ja samanmittainen tiessä oleva aukko
  • Liikettä yksisuuntaisesti välittävät moottorit, joilla jalat voidaan lukita mihin tahansa asentoon
  • Modulaarinen sähköauton pohjalevy

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here