Hyundai julkaisi ensimmäiset ennakkokuvat Ioniq 5 -mallin sisätiloista

Hyundai on julkaissut tänään ennakkokuvia, jotka antavat viitteitä täysin uuden Hyundai Ioniq 5 -mallin matkustamosta.  Kuvista ja videosta näkee muun muassa, kuinka paljon penkki ja keskikonsoli siirtyy.

Ioniq 5 etupenkki ja keskikonsoli takimmaisessa asennossa. Kuva: Hyundai.

Ioniq 5 on konsernin ensimmäinen automalli, jossa hyödynnetään sähköautoille suunniteltua uutta E-GMP -alustarakennetta (Electric-Global Modular Platform).

Siinä auton akku on sijoitettu alustarakenteen sisään täysin tasaisesti, mikä mahdollistaa tilavan ja monipuolisesti muokattavan matkustamon niin matkustajille kuin matkatavaroille. Täysin tasainen lattia mahdollistaa myös keskikonsolin liu’uttamisen eteen ja taakse.

Etupenkki ja keskikonsoli etummaisessa asennossa. Kuva: Hyundai.

Automallin Zero-Gravity -nimiset etuistuimet on varustettu erityisillä jalkojen lepuutustuilla, jotta auton lataustauot olisivat mahdollisimman rentouttavia myös matkustajille.

Ioniq 5:n kaikki istuimet ovat liikuteltavissa, mikä helpottaa esimerkiksi takapenkillä istuvien lasten hoitamista matkan aikana.

Ympäristöystävällinen matkustamo

Ioniq 5 -mallin suunnitteluprosessissa kiinnitettiin paljon huomiota siihen, mitä asiakkaat autoltaan haluavat. Hyundain suunnittelijat painottivat auton materiaaleissa ja tekstiileissä pääasiallisesti ympäristöystävällisiä ja kestäviä valintoja.

Katso myös tämä: Hyundai julkaisi ensimmäiset kuvat Ioniq 5 -täyssähköautosta

Istuimet on päällystetty ympäristöystävällisesti käsitellyllä nahalla, joka on värjätty pellavansiemenöljypohjaisilla tuotteilla. Muut sisätilojen pehmeät materiaalit ja tekstiilit ovat peräisin kestävästi tuotetuista kuiduista, kuten sokeriruo’osta, villasta ja polyesteristä. Materiaaleissa on hyödynnetty esimerkiksi kierrätettyjä PET-muovipulloja.

Kojelaudan pinta, ohjauspyörä, ovipaneelit sekä käyttökytkimet on puolestaan käsitelty ekologisella polyuretaanimaalilla, joka on tuotettu rypsikukista ja maissista.

Ioniq 5 -mallissa on nopea 800 voltin pikalataus, joka mahdollistaa lataamisen 10-80 prosenttiin vain 18 minuutissa. Näin ollen sadan kilometrin toimintamatkan lataaminen vie alle viisi minuuttia.

Automallin julkistus tapahtuu 23.2.2021 virtuaalisessa maailmanensi-illassa.

 

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!