Hurjastelija aiheutti eilen vaaraa Kangasalla — vaarassa olleita pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin

Poliisi sai keskiviikkona 19.5.2021 iltapäivällä ilmoituksen mahdollisesta ojaanajosta Kangasalla. Partion mennessä tapahtumapaikalle ajoneuvo oli jo poistunut, mutta paikalla oli kaahailujälkiä.

Hetken päästä tuli ilmoitus, että ajoneuvo olisi Kangasalan keskustan alueella. Poliisipartio havaitsi kyseisen sinisen Toyota-merkkisen henkilöauton Kangasalan S-Marketin pihassa.

Kuljettaja lähti saman tien ajamaan kovalla vauhdilla läheiselle Riihitielle. Sieltä ajoneuvo kääntyi takaisin, ajoi kovaa vauhtia Kaarina Maunun tyttärentielle, josta ajoi todella kovalla vauhdilla Finnentielle jatkaen kyseistä tietä kohti Kangasalan keskustaa. Tapahtuma-alueella on nopeusrajoituksena pääosin 40 km/h, osin alhaisempi.

Poliisipartio havaitsi auton ajaneen kevyenliikenteen väylälle ja siitä Maijantie 4 pysäköintialueelle. Kuljettaja pyrki pakenemaan poliisia myös jalkaisin, mutta poliisit tavoittivat hänet lyhyen juoksun jälkeen. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta.

Tapahtuma-aika oli noin kello 14.30 iltapäivällä. Ajaessaan kovalla nopeudella kuljettaja on ajanut mm. päiväkodin, lukion, yläasteen ja ammattikoulun läheisyydessä. Poliisipartio havaitsi tapahtuma-aikaan liikkeellä olevan paljon koululaisia ja opiskelijoita. Jalankulkijoina oli myös iäkkäämpiä henkilöitä.

Konkreettisessa vaarassa olleita pyydetään ottamaan yhteyttä

Ajolla on vaarannettu useiden henkilöiden turvallisuus. Poliisilla ei ole kuitenkaan tiedossaan henkilöitä, jotka olisivat olleet tilanteessa konkreettisessa vaarassa.

Konkreettisessa vaarassa olleita henkilöitä, joilla on tapahtumasta omakohtaisia havaintoja, pyydetään olemaan yhteydessä Kangasalan poliisin tutkintaan, numeroon 029 544 5889 (virka-aikana) tai sähköpostilla tutkinta.kangasala@poliisi.fi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän