Hoopin sähköisiin potkulautoihin heijastimet ja valonauhat

Kuva: Hoop.

Sähköpotkulaudat ja niiden näkyminen kaupungin liikenteessä ovat olleet kesän kuumimpia puheenaiheita. Helsingissä perustettu RideHoop Oy on tähdännyt toimillaan malliin, joka ottaa huomioon sekä käyttäjät että myös kaupunkilaiset.

– Toimintamme perustana on aina ollut käyttäjien turvallisuus ja palvelun sujuva toimiminen. Olemme panostaneet laitteiden ennakoivaan huoltoon ja meidän oma, koulutettu henkilöstömme on päivittäin liikenteessä varmistamassa potkulautojen kuntoa. Lisäksi olemme pitäneet maksiminopeuden 20 km/h, koska pienellä nopeuden tiputuksella vähenevät vaaratilanteet huomattavasti, sanoo yhtiön perustajajäsen ja teknologiajohtaja Jerry Jalava.

Hoop on tuomassa laitteisiin heijastimet ja valonauhat, joilla parannetaan potkulautailijan näkyvyyttä ja lisätään turvallisuutta.

Hoop on luonut virtuaalipysäköintiteknologian. Helsingistä löytyy yli 50 pysäköintialuetta, joihin pysäköimällä käyttäjä saa 50 sentin alennuksen matkasta.

Laitteiden elinkaari on puhuttanut paljon.

– Panostamme suunnittelussa ja huollossa siihen, että laite kestää julkisessa käytössä pidempään. Kokemuksemme laitteen pidemmästä elinkaaresta ovat tähän asti olleet varsin rohkaisevia. Kun laite tulee tiensä päähän, alumiiniosat kierrätetään ja akut annetaan jatkokäyttöön aurinkoenergian varastoimiseksi tai hävitetään asianmukaisesti. Muovien käyttöä olemme pyrkineet välttämään viimeiseen asti.

Hoop pyrkii lisäksi minimoimaan palveluntuotannosta aiheutuvan pakettiautoliikenteen kaupungin keskustassa. Se onnistuu vaihdettavien akkujen ansiosta, kun potkulautoja ei tarvitse kuljettaa varastolle ladattavaksi joka yö vaan akut vaihdetaan pääosin ilman autoilun tarvetta.

– Syksyllä halusimme vielä kokeilla ensi vuotta silmällä pitäen uutta hinnoittelumallia eli nyt kaikille innokkaille potkulautailijoille on tarjolla rajaton määrä 20 minuutin ajoja lokakuun loppuun asti hintaan 29 euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here