Hondan Euroopan johtaja: Tulevaisuus on sähköinen

8.3.2017 15.20

Hondan ”Electric Vision” -filosofian mukaan vuonna 2025 kahdessa kolmasosassa sen Euroopassa myymistä autoista on sähkömoottori. 

Honda Motor Europen pääjohtaja Katsushi Inoue paljasti Geneven autonäyttelyn lehdistötilaisuudessa yhtiön näkemyksen menestyksellisestä tulevaisuudesta maanosassamme. Honda sitoutuu vahvasti Eurooppaan ja näkee sähköllä toimivat autot tärkeänä osana kehitystä. 

Vuonna 2025 kaksi kolmasosaa Honda-autojen myynnistä on malleja, joissa on jonkintasoinen sähkömoottori voimanlähteenä. Euroopan kehitys kuuluu osana Hondan maailmanlaajuiseen sähköautostrategiaan.

– Me valjastamme Hondan maailmalaajuiset tutkimus- ja kehitysvoimavarat siihen, että voimme tarjota täyden valikoiman edistyksellisiä sähköistettyjä voimanlähteitä eurooppalaisille asiakkaillemme, Inoue-San sanoi.


Honda keskittyy Euroopassa ensin hybriditeknologiaan koko mallistossaan. Ensimmäinen Hondan hybridi, jossa on kaksoissähkömoottori, tulee myyntiin vuonna 2018.

Honda tuo myyntiin myös lataushybridejä, sähköautoja ja polttokennoautoja. Viime mainituista ensimmäisenä ehti Eurooppaan Hondan Clarity Fuel Cell, jonka myynti alkoi viime vuoden lopussa.

Maailman edistyksellisimmän polttokennoauton toimintamatka on Hondan sisäisten eurooppalaisen NEDC-normin mukaisten mittausten mukaan 700 kilometriä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän